Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Toyota Land Cruiser 100
Πολυτέλεια στο χώμα

Η Toyota στοχεύοντας να διατηρήσει το Land Cruiser στην κορυφή, πέντε χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση, το ανανέωσε σχεδιαστικά, κάνοντάς το ακόμη πιο ασφαλές και πολυτελές, ενώ απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό και αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες. Ο θηριώδης κινητήρας V8 των 4.7 λίτρων, συνοδεύεται από ένα νέο 5τάχυτο Super ECT (Electronically Controlled Transmission) αυτόματο κιβώτιο. Το κιβώτιο αυτό εκμεταλλεύεται καλύτερα την ισχύ του κινητήρα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Το Land Cruiser είναι το πρώτο όχημα που διαθέτει σύστημα διεύθυνσης Μεταβλητού Βαθμού Υποβοήθησης Κρεμαγέρας και Γωνίας Περιστροφής των Τροχών (VGRS: Variable Gear Ratio Steering). Ο εγκέφαλος του VGRS μετρά τη γωνία περιστροφής του τιμονιού και την ταχύτητα του αυτοκινήτου, για να υπολογίσει με ακρίβεια τη βέλτιστη γωνία διεύθυνσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο βελτιωμένη αίσθηση και απόκριση του τιμονιού.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι νέος, πιο στιβαρός αλλά ταυτόχρονα ελαφρύτερος χάρη στη χρησιμοποίηση νέων υλικών, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα. Τα πίσω φανάρια διαθέτουν τώρα φλας από καθαρό κρύσταλλο, στο χρωμιωμένο διακοσμητικό της πίσω πόρτας βρίσκεται μόνο το λογότυπο του «Land Cruiser», ενώ νέα είναι και αρκετά από τα χρώματα.


Νέο είναι το ηχοσύστημα που αποτελείται από ένα 6-δισκο CD player, ραδιόφωνο και κασετόφωνο ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα, με αυτόματη ρύθμιση έντασης ήχου Automatic Sound Leveliser (ASL), που ανιχνεύει το επίπεδο θορύβων του δρόμου, ρυθμίζει τον ήχο και τη χροιά ανάλογα, και 7 ηχεία. Προαιρετικά διατίθεται μία οθόνη αφής υγρών κρυστάλλων (LCD) πολλαπλών ενδείξεων Electro-Multi Vision (EMV), που περιλαμβάνει αρκετά χαρακτηριστικά όπως Σύστημα Πλοήγησης & DVD.

Η ημι-ενεργητική ανάρτηση TEMS (Toyota Electronically Modulated Suspension - Ηλεκτρονικά Ρυθμιζόμενη Ανάρτηση Toyota) με Ενεργητικό Ελεγχο Υψους - Active Height Control (AHC) έχει ρυθμιστεί εκ νέου για ποιοτικότερη απόσβεση στα ανώμαλα οδοστρώματα, ενώ η φιλοσοφία της κλίσης του αμαξώματος στις στροφές έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ευστάθεια και βελτιωμένη συμπεριφορά.

Ζάντες και ελαστικά διατίθενται σε δύο διαστάσεις, 275/60R18 χαμηλού προφίλ για άριστη συμπεριφορά στο δρόμο και 275/65R17 για καλύτερα χαρακτηριστικά σε όλες τις συνθήκες, ενώ και οι ζάντες αλουμινίου είναι νέας σχεδίασης.

Το πακέτο ασφαλείας περιλαμβάνει: Εμπρόσθιους αερόσακους δύο βαθμίδων ανάλογα με την ισχύ της σύγκρουσης, πλαϊνούς αερόσακους για τους εμπρός επιβάτες, αερόσακους τύπου κουρτίνας για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, ειδικό αισθητήρα ανατροπής που ενεργοποιεί αυτόματα τους αερόσακους τύπου κουρτίνας (Roll Sensing of Curtain Airbags) με διακόπτη απενεργοποίησης για κίνηση εκτός δρόμου με έντονες κλίσεις. Το ανανεωμένο Land Cruiser διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού με τιμή που ξεκινά στα διόλου ευκαταφρόνητα 96.050 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ