Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ολγα ΜΑΛΛΗ
Ολγα ΜΑΛΛΗ
Φωτ.

Στις 17 Φλεβάρη συμπληρώνονται 17 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Με το τέλος του εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου δημιούργησε οικογένεια.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μάχη, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 35 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου και 5 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΦΡΑΓΓΗ ΦΡΑΓΓΗ η σύζυγός του Σοφία Φραγγή προσφέρει, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στις 22 Δεκέμβρη 2002 πέθανε η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Βασίλης Γιαννόπουλος πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας.

Επίσης στη μνήμη της Αγγελικής Γιαννοπούλου οι ετεροδημότες Νομού Ηλείας προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 35 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο παππούς μου ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1944. Στην κατοχή ήταν σύνδεσμος στο Γαλλικό Κιλκίς. Το 1946 πιάστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη, από όπου αργότερα μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι. Αφέθηκε ελεύθερος το 1950 και το 1967 η Απριλιανή χούντα τον έπιασε και πάλι και τον εξόρισε στη Λέρο και τα Γιούρα, από όπου αποπλύθηκε το 1969 με κλονισμένη την υγεία του.

Γιώργος Κουβαράς
Γιώργος Κουβαράς
Πέθανε το Γενάρη του 1978 πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ως μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της αδελφής μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ Περίφανου - ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΥ (φωτογραφία) και της γιαγιάς μου ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Γιάννης Περίφανος

* * *

Η Φραγκούλα και ο Χρήστος Βουλγαράκης προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Σταυρού της ΚΟ Θεσσαλονίκης 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του συζύγου και πατέρα.

* * *

Ο Δημήτρης Χρηστίδης, από το Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.3

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο οποίος πέθανε πριν από 15 χρόνια, γεννήθηκε στο χωριό Μερόπη Πωγωνίου. Στον πόλεμο του '40-'41 πολύ νωρίς πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ιταλούς και κρατήθηκε 5 μήνες. Στην Κατοχή, αντάρτης του ΕΛΑΣ, υπηρέτησε στην Επιμελητεία του Συντάγματος. Πιάστηκε από τους Γερμανούς, δικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή και εκεί έμαθε τρεις γλώσσες. Οταν αφέθηκε ελεύθερος εργάστηκε σε φαρμακευτική επιχείρηση.

Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Γρόζα και απέκτησαν δυο κόρες.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονιών της ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΓΡΟΖΑ, η γυναίκα του Δήμητρα πρόσφερε 300 ευρώ στην ΚΟΒ Ηλιούπολης.

ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
* * *

Οι Ε. και Β. Τ. προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Βύρωνα, στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και της ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΤΠΙΔΕΛΗ, και αντί για μνημόσυνο, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μπραχαμίου.

* * *

Στις 8 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της ΠΑΡΕΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ. Στις 9 του περασμένου Νοέμβρη έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ.

Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 200 ευρώ.

Νίνα Γρηγοριάδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΩΣΗΦ και ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Κυριάκου Τηλεντζίδη

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1920 στο Περιβόλι Φθιώτιδας. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση και στον εμφύλιο κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1975.

Το 1985 «έφυγε» για πάντα από κοντά μας.

ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η νύφη του Φανή και ο αδελφός του Παναγιώτης Κουβαράς

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΛΛΗ, η οποία πέθανε στις 4 Νοέμβρη 2002 και της κόρης μου ΟΛΓΑΣ ΜΑΛΛΗ, η οποία πέθανε την 1η Αυγούστου 1994, προσφέρω 70 ευρώ, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών για την οικονομική εξόρμηση.

Αντώνης Μάλλης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΦΙΡΗ, το γένος Στροφύλα, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας, 50 ευρώ.

Σοφούλα Καφίρη - Φωτοπούλου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ, της αδελφής μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΑΝΤΕΔΗ, η οποία δολοφονήθηκε από Γερμανούς στις 4 Ιούνη 1944, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΑ ανταρτοΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, της άλλης αδελφής μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΦΙΡΗ και του γαμπρού μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΦΙΡΗ καπετάνιου του ΕΛΑΣ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας, 50 ευρώ.

Βάσω Γεωργούλη

* * *

Στη μνήμη του πατέρα και παππού μας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Θησείου - Πετραλώνων.

Ιωσήφ Τηλεντζίδης
Ιωσήφ Τηλεντζίδης
Ελευθερία, Θωμάς

Οι εγγονές Αλίκη και Μίρκα

Τα δισέγγονα Αλεξία και Γιώργος


Γρηγόρης Αντωνίου
Γρηγόρης Αντωνίου

Πολυξένη Γρόζα
Πολυξένη Γρόζα

Αθανάσιος Γρόζας
Αθανάσιος Γρόζας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ