Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αλλάζει δομή για... περισσότερα κέρδη

Το σχέδιο για τον «ενιαίο Ολυμπιακό» που θα πάρει σάρκα και οστά από τον ερχόμενο Οκτώβρη, παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωκράτης Κόκκαλης. Σε μια εκδήλωση που έγινε στον ΟΛΠ, έκανε γνωστή την «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε, «απόφαση για τη δημιουργία του ενιαίου Ολυμπιακού, στη διοίκηση του οποίου, ενεργό ρόλο θα έχουν τα μέλη της ομάδας».

Ο κ. Κόκκαλης, μέσα από την ομιλία του επιχείρησε να παρουσιάσει ότι τα μέλη του «ενιαίου Ολυμπιακού» που θα εγγραφούν μετά τις 18 του Μάρτη, όταν θα γίνει και η έκτακτη Γενική Συνέλευση «θα έχουν πλέον λόγο και άποψη στη διοίκηση του συλλόγου». Ενώ υποτίθεται ότι αυτό θα αποτελέσει και τη... λύση που θα βγάλει τον ελληνικό αθλητισμό από το αδιέξοδο, «θα φέρει τον κόσμο στα γήπεδα και θα ξανακάνει το ματς γιορτή του ποδοσφαίρου, χαρά και ψυχαγωγία...».

Είναι δε χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από ψήφισμα - επιστολή της σημερινής διοίκησης, για τον «Ολυμπιακό του 21ου αιώνα», όπου σημειώνεται: «Οι συνηθισμένες επιχειρήσεις έχουν μετόχους, εργαζόμενους, πελάτες. Οι αθλητικές επιχειρήσεις και ειδικά ο Ολυμπιακός, δε θα αντιμετωπίζει τους φιλάθλους σαν πελάτες. Δεν είναι μία επιχείρηση σαν τις άλλες της εθνικής οικονομίας. Τα μέλη του Ολυμπιακού δεν είναι αγορά αλλά θα γίνουν η πηγή της κυριαρχίας και της διοίκησής του, το θεμέλιο της οικονομικής του αυτοδυναμίας».

Στο διά ταύτα η συνδρομή του μέλους θα είναι 60 ευρώ το χρόνο και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διαχειρίζεται 9μελής διοίκηση, του «ενιαίου Ολυμπιακού» που θα σχηματιστεί ως εξής: τα 3 μέλη θα εκλέγονται από τα τακτικά μέλη του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, τα 3 θα ορίζονται από τους μετόχους ΠΑΕ και ΚΑΕ ΟΣΦΠ και τα 3 θα ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ερασιτέχνη (που θα προέρχεται από ένα πανελλαδικό εκλογικό σώμα).

Φυσικά πέρα από το ρευστό που θα εισρεύσει στα ταμεία του Ολυμπιακού, η μορφή αυτή οργάνωσης και «συμμετοχής» σημαίνει και μια σειρά εξαρτήσεις και δυνατότητες χειραγώγησης χιλιάδων φιλάθλων με ό,τι αυτό σημαίνει.

Με τη διαδικασία που προκρίθηκε λοιπόν, δημιουργείται μία ενιαία διοίκηση που θα ελέγχει την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον ερασιτέχνη. Η διοίκηση του τελευταίου παραιτήθηκε και αναλαμβάνει ως επικεφαλής της νέας μεταβατικής διοίκησης του ΟΣΦΠ, ο δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ