Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Σχολικά Πρωταθλήματα

Στα ύψη ο Βασίλης Κοτρωνιάς, αλλά και η παγκόσμια προβολή του ελληνικού και κυπριακού σκακιού

Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού μεταξύ μαθητών μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας!
Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού μεταξύ μαθητών μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας!
Περίοδος Ομαδικών και Ατομικών, Σχολικών Πρωταθλημάτων σε όλους τους νομούς της χώρας με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, οι τελικοί νικητές των οποίων θα προκριθούν στο 15ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο Πιερίας (Ξενοδοχείο «Olybian Bay»), στις 22 και 23 του Μάρτη 2003.

Μετά τους προκριματικούς σχολικούς αγώνες που έγιναν στο Νομό Σερρών, στη Χαλκιδική, στην Αττική και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σήμερα το πρωί αγωνίζονται τα σχολεία της Κεντρικής Θεσσαλονίκης, ενώ στις 1 και 2 του Μάρτη, η Ενωση Σκακ. Σωμ. Νομών Θεσ/κης-Χαλκιδικής θα αναλάβει την ημιτελική φάση.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιδηροκάστρου έγιναν στις αρχές του Φλεβάρη Σχολικοί και Διασυλλογικοί αγώνες σκακιού, με νικητές (στο Ομαδικό) την Ομάδα της πόλης Κηφισιάς, δεύτερη την ΣΠΕ και τρίτη την Ομάδα Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σιδηροκάστρου.

Στο αντίστοιχο Σχολικό του Ν. Σερρών, νικητές ήταν: Α΄ Δημ. Παράσχου Χρ., Σκρόντας Δημ., Αβραμίδης Θαν. Β΄ Δημ. Σουργκούνης Αγγ., Παραλίκης Χρ., Παπαράς Χαρ., πρώτο κορίτσι Μπίμπιλα Βασιλική. Γ΄ Δημ. Δερμεντζής Κ., Κανακάρη Φωτεινή, Κόκκινος Θ., Δ΄ Δημ. Μπαλίδης Γ., Μουτσάκης Δημ., Αναστασιάδης Γ., πρώτο κορίτσι Μπουσμπούκη Ελένη. Ε΄ Δημ. Αστεριάδης Α., Αμασιαλίδης Χαρ., Μάντιος Βαγγ., πρώτο κορίτσι Μελά Ειρήνη. ΣΤ΄ Δημ. Τζενετίδης Π., Κοκκινίδης Στελ., Σοφιάδης Θαν. Τέλος, πρώτοι νικητές στα Γυμνάσια και Λύκεια ήταν: Σοφιάδης Κ., Σαρκισιάν Ν., Θωμαΐδης Π. και Τσιλούχας Β.

«Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις»! Ο θριαμβευτής του Γιβραλτάρ G.M. Β. Κοτρωνιάς, σε παλαιότερο αγώνα, περιμένει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Αν. Κάρποβ!
«Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις»! Ο θριαμβευτής του Γιβραλτάρ G.M. Β. Κοτρωνιάς, σε παλαιότερο αγώνα, περιμένει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Αν. Κάρποβ!
Στην Αττική, η Τοπική Ενωση σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλησης Δήμου Ιλίου και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της ΕΣΟ, διοργανώνει στις 1 και 2 του Μάρτη στο 7ο Λύκειο Ιλίου (οδός Βυτιβίλα 50-52, Κόμβος Ιλίου, Λεωφορεία Νο 703 από Πειραιά και Α11, 717, 719, 747 από Πλατεία Βάθης), το 15ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής 2003.

Πολλά κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής και προκρίσεις για τα τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού στο Λιτόχωρο. Πληροφορίες στην πρόεδρο της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού, Ντίνα Σερετάκη, 210-2517.574 - 6972.571596 και στον διεθνή διαιτητή Οδυσσέα Βαζελάκη, 210-2528.417 - 6936.877326.

* Ανεπανάληπτη, για Ελληνα σκακιστή, επιτυχία στο διεθνές τουρνουά του Γιβραλτάρ (αναφερθήκαμε σχετικά μέχρι τον 8ο γύρο), κατάφερε τελικά ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς, κατακτώντας την πρώτη θέση με 7,5 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Η επιτυχία του πρώτου Ελληνα που απέκτησε τον τίτλο του Γκραντ-Μάστερ παίρνει μεγάλες διαστάσεις όχι μόνο για το ποιοτικά αγωνιστικό μέρος (ακόμα και η παρτίδα που έχασε από το νεαρό Αγγλο Μακ Σέιν, πήρε βραβείο ωραιότητας - βλέπε στη «Γωνιά της παρτίδας»), αλλά και για τις νίκες επί κορυφαίων αντιπάλων του Παγκόσμιου Σκακιού, όπως είναι οι Αγγλοι Γκραντ-Μάστερς Νάιτζελ Σορτ (πρώην διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου και το Νο 17 σήμερα στην παγκόσμια λίστα ΕΛΟ), Τζ. Σπίλμαν, καθώς και για το ότι συμμετείχαν 58 ισχυροί και μεταξύ αυτών 23 ακόμα Γκραντ-Μάστερς!

Η τελική βαθμολογία στην κορυφή: 1-2. Κοτρωνιάς, Νάιτζελ Σορτ από 7,5 β. και από 5.000 δολάρια ο καθένας. 3-4. Πάλατς (Κροατία 2591), Σόου (Σκοτία 2470) 7 β. 5-9. Επίσιν (Ρωσία 2626), Γιόχανσεν (Αυστρ. 2487) 6,5 β. κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ