Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φτερούγισε» με... Πελεκάνο

Στα... καλάθια έβαλε τον Παναθηναϊκό ο Πελεκάνος

Sportidea

Στα... καλάθια έβαλε τον Παναθηναϊκό ο Πελεκάνος
Κάποιοι τη χαρακτήρισαν αγωνιστική... παγίδα. Και όπως αποδείχτηκε δεν είχαν και άδικο. Τα σασπένς ήταν έντονο, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν, ενώ τα φαβορί χρειάστηκε να... ιδρώσουν πολύ προκειμένου να επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους. Ολα αυτά στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α1, όπου το σημαντικότερο στοιχείο αποτελεί αναμφίβολα η νίκη του Περιστερίου επί του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ επικράτησε και των «πρασίνων» με 70-57 εδραιώνοντας για τα καλά τη θέση της στην κατηγορία φτάνοντας στην τέταρτη σερί νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος (19π) αφού ήταν αυτός που με τις πρωτοβουλίες του στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τέταρτου έδωσε τη διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του. Αντίθετα, στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φαίνονταν να τα είχαν χαμένα. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό στα δίποντα που είχαν στο τέλος του παιχνιδιού (μόλις 27%) το οποίο μαρτυράει πολλά για την «ημέρα» που βρέθηκαν οι παίκτες του «τριφυλλιού»

Στο Ηράκλειο ένα τρίποντο του Μπένερμαν από τα... 8 μέτρα έδωσε την πολύτιμη νίκη στην τοπική ομάδα με 88-87 επί του Αρη. Ανάσα για τη συνέχεια αποτελεί για τη Νήαρ Ηστ η νίκη επί του Πανιώνιου με 83-69.

Σκούρα τα βρήκε ο Ολυμπιακός στη Λάρισα κόντρα στην Ολύμπια που χρειάστηκε αρχικά την παράταση χάρις σε ένα τρίποντο του Μπουντούρη που ισοφάρισε σε 94-94 και μετέπειτα την εμπειρία των παικτών του ώστε να φθάσει στην επικράτηση επί των Λαρισαίων με 105-104.

Ενα λέι-απ ενός παίκτη, του Μπλάκνεϊ που αμφισβητήθηκε από την πρώτη μέρα της άφιξης του στην ομάδα, έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Αμαρουσίου με 69-67. Ο Ηρακλής είχε τελικά... το ρόπαλο στο ντέρμπι του Βορρά όπου επικράτησε του Μακεδονικού με 89-77, ενώ νίκη - εδραίωση για την πρώτη εξάδα πέτυχε και ο ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού Ν.Φ. με 84-77.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 30, ΑΕΚ 28, Ολυμπιακός 27, Αρης 26, Μαρούσι 24, Ηρακλής 24, ΠΑΟΚ 24, Μακεδονικός 24, Περιστέρι 23, Πανιώνιος 22, Ιωνικός Ν.Φ. 22, Ηράκλειο 21, Νήαρ Ηστ 20, Ολύμπια Λάρισας 19.

Σημ. Εκκρεμεί η επικύρωση ή όχι των -15 βαθμών που θα πρέπει να επιβληθούν στην ΑΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ