Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης

Το δικό τους μήνυμα αγανάκτησης για τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης να ακολουθήσει τις προδιαγραφές της ΕΕ για το ασφαλιστικό, δίνουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την 21η του Μάρτη οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οπως διαπίστωσαν οι αντιπρόσωποι, την τελευταία δεκαετία η κατάσταση των συνταξιούχων οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Η επαναφορά των 20 ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη ως κατώτερο όριο σύνταξης, η αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εξακολουθούν να αποτελούν τα πάγια αιτήματα των συνταξιούχων.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Αγγελος Αναστασίου, αναφερόμενος στις προοπτικές της νέας ασφαλιστικής πολιτικής, διέγραψε ζοφερό και δυσοίωνο το μέλλον για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα στη μετα-ΟΝΕ εποχή για τη χώρα μας, ανάγκασε την κυβέρνηση να καταφύγει στις πρόωρες εκλογές.

Επίσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Γ. Ραφαηλίδης, τόνισε ότι η «υπερπρωθυπουργός» Α. Διαμαντοπούλου μετέφερε ξεκάθαρα τις εντολές τους και του πολυεθνικού κεφαλαίου. Αυτές είναι, πρόσθεσε, η περικοπή μισθών, συντάξεων, αλλαγή στα όρια της συνταξιοδότησης, το κλείσιμο νοσοκομείων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. «Εχουμε παιδιά, εγγόνια, θα τα εγκαταλείψουμε απροστάτευτα στην αχόρταγη πλουτοκρατία; Νιώθουμε την υποχρέωση να τους αφήσουμε περισσότερες εργατικές κατακτήσεις, πιο ανθρώπινο κοινωνικό σύστημα», επισήμανε ο Γ.Ραφαηλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ