Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Αναγκαία η κοινή δράση

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου, στις 19 του Μάρτη αρχίζουν οι εκλογές

H ανάγκη κοινής δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση, αναδείχτηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», που έγινε την περασμένη Κυριακή με την παρουσία εκατοντάδων μεταλλεργατών. Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Συνδικάτου θα πραγματοποιηθούν 19 - 24 του Μάρτη.

Η συνέλευση, που εκτιμήθηκε σαν μια από τις πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων, ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και τον οικονομικό απολογισμό. Την ανάγκη ισχυροποίησης του σωματείου, ώστε να γίνει όπλο στα χέρια των μεταλλεργατών απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε ο Βασίλης Σκουράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου, στο διοικητικό απολογισμό του σωματείου. «Τα δύο τελευταία χρόνια σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Είχαμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι στο κεφάλαιο και την ταξική πολιτική της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης», υπογράμμισε ο Βασ. Σκουράκης και σημείωσε: «Πήραμε μέρος στη διαδικασία για τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ, που στον ένα χρόνο σχεδόν από την ίδρυσή του αποδεικνύει με τη δράση του ότι δικαιολογημένα το θεωρήσαμε την ελπίδα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος».

Οσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο μέταλλο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε διάλυση ολόκληρων παραγωγικών κλάδων και συρρίκνωση των θέσεων εργασίας. Δεν είναι λίγοι οι χώροι εργασίας που καταπατιούνται οι συμβάσεις εργασίας, ενώ εντείνεται και η τρομοκρατία, καθώς - όπως κατήγγειλαν μέλη του Συνδικάτου - όσο πλησιάζουν οι μέρες των αρχαιρεσιών του, υπάρχει μεγάλη τρομοκράτηση των εργαζομένων από τους εργοδότες για να μην προσεγγίζουν το σωματείο!

Αναφερόμενος στους στόχους του Συνδικάτου ο Βασ. Σκουράκης τόνισε: «Το Συνδικάτο παλεύει για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, κόντρα στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση πήραν μέρος εκπρόσωποι σωματείων από εργοστάσια της Αττικής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταλλεργάτες στους χώρους εργασίας, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη δημιουργίας μετώπου των εργαζομένων προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα και από το ΠΑΜΕ, καθώς είναι η μόνη διέξοδος του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ