Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Με σφαίρες και δακρυγόνα κατά παιδιών και εγκύων!

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, η αστυνομία της Αργεντινής πραγματοποίησε χτες επίθεση εναντίον κτιρίου στο κέντρο της πόλης, το οποίο έχουν καταλάβει άνεργοι και άστεγοι κάτοικοι της πόλης, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης χιλιάδες έχουν βρεθεί - κυριολεκτικά... - στους δρόμους. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ανάμεσα στους 500 ανθρώπους που ζουν στο υπό κατάληψη κτίριο που η κυβέρνηση επιχείρησε να εκκενώσει, βρίσκονται τουλάχιστον 200 παιδιά και πολλές γυναίκες, ανάμεσά τους και κυοφορούσες!

Η αστυνομία, σύμφωνα με το «Ιντιμίντια» της Αργεντινής, συνέλαβε 57 διαδηλωτές, εκ των οποίων αρκετοί αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» (λεπτομέρεια: ένας εικονολήπτης βρίσκεται στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες που έριξαν αστυνομικοί).

Ενδεχομένως η είδηση αποτελεί το πρελούδιο μιας ευρείας καμπάνιας απόδοσης τουλάχιστον 2.500 κτιρίων του Μπουένος Αϊρες, όπου ζουν άνεργοι και άστεγοι Αργεντίνοι, σε εμπορικά συμφέροντα, στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για καπιταλιστική παλινόρθωση της οικονομίας της χώρας. Το συγκεκριμένο όπου σημειώθηκε η αστυνομική επιχείρηση, κοστολογούνταν πριν την κρίση 20 εκατομμύρια δολάρια και προορίζεται για εμπορικό κέντρο ή ξενοδοχείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ