Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΠΑΟ 2-0
Αγχώθηκε... αλλά προκρίθηκε

Δύσκολες στιγμές έζησαν οι «πράσινοι» στο Βέλγιο

Sportidea

Δύσκολες στιγμές έζησαν οι «πράσινοι» στο Βέλγιο
Δραματική πρόκριση, στους «8» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, πήρε χτες ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στον επαναληπτικό αγώνα με την Αντερλεχτ στη φάση των «16» της διοργάνωσης, γνώρισε την ήττα με 2-0. Οι «πράσινοι», οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο στάδιο των Βρυξελλών χωρίς τον Χένρικσεν, από πολύ νωρίς έδειξαν τις προθέσεις τους να κρατήσουν αμυντική στάση. Αυτό, όμως, το «πλήρωσαν» αφού η διαρκής πίεση των επιθετικών της γηπεδούχου ομάδας είχε ως αποτέλεσμα το «τριφύλλι», από το 43ο λεπτό, να μείνει με δέκα παίχτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βόκολου. Παράλληλα, συνέπεια αυτής της νοοτροπίας στο παιχνίδι των «πρασίνων», ήταν οι επιθετικοί τους Λυμπερόπουλος και Ολισαντέμπε να μην μπορούν να τροφοδοτούνται συχνά, με αποτέλεσμα οι επιθετικές ενέργειες του ελληνικού συλλόγου στο πρώτο ημίχρονο να είναι ελάχιστες. Το ίδιο συνέβη όμως και στην επανάληψη, όπου το αγωνιστικό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού επικεντρώθηκε πίσω, ενώ η ομάδα του Ούγκο Μπρόος, ενίσχυσε την επίθεσή της ακόμα περισσότερο. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν, από την άλλη, στην προσπάθειά του να μη μείνουν στην άμυνα κενά αλλά και στο κέντρο, το οποίο χτες δεν ήταν ισχυρό, «τράβηξε» πιο πίσω τον Καλαματιανό και άφησε τον Ολισαντέμπε μόνο επιθετικό. Ετσι, οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για σκοράρισμα λιγόστεψαν, ενώ η άμυνά του είχε πάρει «φωτιά». Αποτέλεσμα της κούρασης της ήταν οι αμυντικοί δύο φορές να «λυγίσουν» και να επιτρέψουν στον Γέστροβιτς στο 70' να βρει τα δίχτυα του Νικοπολίδη με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ και στον Μόρναν να διπλασιάσει τα τέρματα της Αντερλεχτ στο 82'. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός έζησε έναν εφιάλτη, αφού ο Κωνσταντινίδης στο 86' αποβλήθηκε με κόκκινη και η ομάδα του με 9 παίχτες πάλευε να κρατήσει την πρόκριση.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ζίτκα, Ντολ, Τίχινεν, Ντε Μπεκ, Ιλιτς, Λεβρ (54' Σέολ), Βαντερχέγκε, Κόλαρ (81' Μόρναν), Μπασέτζιο, Αρούνα, Γέστροβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Βόκολος, Κυργιάκος, Γκούμας, Μπασινάς, Μικαέλσεν (59' Κωνσταντινίδης), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (78' Κωνσταντίνου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ