Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν αντιπολεμικά

Τη μεγαλειώδη συμμετοχή των μαθητών στις κινητοποιήσεις, που διοργανώθηκαν την Παρασκευή 28/2 και το Σάββατο 1/3 στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Επίσης, καλεί όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να κλείσουν τα σχολεία, να απέχουν από τα μαθήματά τους, να κατέβουν στους δρόμους τη μέρα που οι δολοφόνοι θα τολμήσουν να επιτεθούν στο Ιράκ.

«Οταν θα σφαγιάζονται παιδιά, εμείς δε θα κάνουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εκείνη τη μέρα δε θα κάνουμε μάθημα, θα δώσουμε ένα μάθημα σ' όλους αυτούς που νομίζουν πως μπορούν να "παίζουν" με τους λαούς και τη νεολαία. Θα τους μάθουμε ότι δε γίνεται να μη μας υπολογίζουν», επισημαίνει το Συντονιστικό.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στις δύο κινητοποιήσεις, σημειώνει ότι οι μαθητές «υποδεχτήκαμε τους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ, όπως τους αξίζει. Διαδηλώνοντας στους δρόμους, ενάντια σ' αυτούς που μας θέλουν αμόρφωτους, που μας θέλουν ρομποτάκια για να μας κουρδίζουν. Τους φωνάξαμε πως όσοι αποφασίζουν να μακελέψουν λαούς είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας».

«Ημασταν χιλιάδες αυτοί που κλείσαμε τα σχολεία μας, που απείχαμε από τα μαθήματά μας. Χιλιάδες αυτοί που δεν τους πτόησαν οι απειλές των διευθυντών, οι "υποδείξεις" καθηγητών. Χιλιάδες αυτοί που πορευτήκαμε προς την αμερικάνικη πρεσβεία και βροντοφωνάξαμε "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ