Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικός συντονισμός 32 φοιτητικών συλλόγων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο πλευρό της «Δράσης»

Αγωνιστικό κάλεσμα για παραπέρα συντονισμό στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη για υψηλού επιπέδου μόρφωση και δουλιά για όλους, απευθύνουν 32 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, που προχώρησαν σε συνάντηση συντονισμού μετά το παλλαϊκό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι ενώνουν τα βήματά τους με την Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και αποφασίζουν τη συμμετοχή τους

  • Στην κινητοποίηση στις 14 - 15/3 κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Αμυνας της ΕΕ,
  • Σε άμεσο συλλαλητήριο την ημέρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος,
  • Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 21/3, δηλαδή την ημέρα απεργίας κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και φυσικά,
  • Στις κινητοποιήσεις για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 20 - 22 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, οι φοιτητές στηλίτευσαν την πολιτική της ΕΕ, που περνάει μέσα από τις ευρω - αποφάσεις των Μπολόνιας - Πράγας και ιδιωτικοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, προωθεί την υποβάθμιση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων, των σπουδών, των πτυχίων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία. Απέναντι σ' αυτά αποφάσισαν να συντονιστούν με τους εργαζόμενους και το λαό, για να διεκδικήσουν: Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, με όλα όσα αυτή συνεπάγεται για πτυχία με αξία, αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία και κάλυψη όλων των αναγκών.

Παράλληλα, οι 32 φοιτητικοί σύλλογοι εξέδωσαν δυο ξεχωριστά ψηφίσματα που θα κατεβάσουν παραπέρα στις γενικές τους συνελεύσεις. Το πρώτο αφορά στις Φοιτητικές Εστίες και προτάσσει τα αιτήματα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, συντήρηση κι ανέγερση νέων εστιών, φραγμό στην όποια ιδιωτικοποίησή τους και στις προσπάθειες κατάργησης του ασύλου σε αυτούς τους χώρους. Το δεύτερο αφορά την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ με ή χωρίς απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ και τα αιτήματα για απεμπλοκή της χώρας μας (να κλείσει η βάση της Σούδας και να γυρίσουν τα ελληνικά πλοία από τον Περσικό).

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που συντονίστηκαν στις παραπάνω κατευθύνσεις είναι οι: Πάντειος, Φυσικό, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ), Νηπιαγωγοί (ΤΕΑΠΗ) και Μαθηματικό Αθήνας, Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι, Τοπογράφοι, Δασολογίας, Ψυχολογίας, ΤΕΦΑΑ και Φυσικό Θεσσαλονίκης, Χημικό και Εστίας Πάτρας, Χημικό, Μαθηματικό, Βιολογικών Εφαρμογών, Επιστήμης Τέχνης και Παιδαγωγικό (Δασκάλων) Ιωαννίνων, Μοριακής Βιολογίας Αλεξανδρούπολης, Ιατρική Λάρισας, Χωροταξία Βόλου, Χημικό, Μαθηματικό και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης, Επιστήμης Θάλασσας, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νηπιαγωγοί, Πολιτισμικό, Ανθρωπολογία και Μεσογειακών Σπουδών Αιγαίου, Ιστορίας και Μεταφραστικό Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ