Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΛΙΚΟΣ - ΑΞΙΟΣ - ΛΟΥΔΙΑΣ - ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ
Εθνικό Πάρκο μόνο τα Δέλτα των ποταμών

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να χαρακτηριστούν Εθνικό Πάρκο και να τύχουν απολύτου προστασίας μόνον η παράκτια ζώνη των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της Αλυκής Κίτρους και της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και όχι η υπόλοιπη ενδοχώρα, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Σχετική εισηγητική έκθεση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος - επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - προτείνει τη δημιουργία Εθνικού Πάρκου, στο οποίο, όμως, εκτός των υδροβιότοπων των Δέλτα των παραπάνω ποταμών, συμπεριλαμβάνεται και η ενδοχώρα έκτασης περίπου 200.000 στρεμμάτων που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για καλλιεργητικούς σκοπούς. Η καλλιεργήσιμη αυτή περιοχή της ενδοχώρας προέκυψε μετά τη διευθέτηση των κοιτών των παραπάνω ποταμών, την αποστράγγιση των ελών και αποδόθηκε στους ντόπιους καλλιεργητές με τους κατά τόπους αναδασμούς.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας, ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να κηρυχτεί ως Εθνικό Πάρκο μόνον η παράκτια ζώνη και οι εκβολές αυτών των ποταμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ