Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Νέο Κοινοβούλιο και Πρόεδρος...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Με την ανάδειξη του νέου Κοινοβουλίου της Ενωσης Σερβία -Μαυροβούνιο, ο Πρόεδρος της (καταργηθείσας εδώ και βδομάδες) ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, υπέβαλε χτες και επισήμως την παραίτησή του. Πρόεδρος της «ένωσης» θα είναι ο Μαυροβούνιος Σβέτοζαρ Μάιτς, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Νωρίτερα έγινε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Κοινοβουλίου της Σερβίας - Μαυροβουνίου. Το σώμα αποτελείται από 126 μέλη, εκ των οποίων οι 91 διορίστηκαν από τη Σερβία και οι άλλοι 35 από το Μαυροβούνιο.

Το ίδιο 24ωρο, τρία οχήματα της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο έγιναν στόχος επίθεσης αγνώστων σε αστυνομικό τμήμα των Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τομέα της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Απ' την επίθεση δε σημειώθηκαν τραυματίες...

Επιπλέον, ο ύπατος διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μίκαελ Στάινερ, απέστειλε χτες πρόσκληση για την πραγματοποίηση σύσκεψης στην ηγεσία της Σερβίας, με στόχο τη βελτίωση «πρακτικών ζητημάτων» όπως εμπόριο, αυτοδιοίκηση κ.λπ. Ο Στάινερ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να γίνει κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανωτάτου επιπέδου οιαδήποτε νύξη πάνω στον επανακαθορισμό του καθεστώτος διοίκησης στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ