Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»
Δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο

Με ευθύνη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφίστηκε τροπολογία και ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση και άλλων γηπέδων σε επιχειρηματίες

Με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (όχι όμως του Κ. Μητσοτάκη) ψηφίστηκε χτες στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για την παραχώρηση για 49 χρόνια του Σταδίου Καραϊσκάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τη σύμβαση καταψήφισε το ΚΚΕ, μιλώντας για προάγγελο παρόμοιων ρυθμίσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο.

«Ανοίγει η όρεξη για τα μεγάλα συμφέροντα του ποδοσφαίρου», επισήμανε χαρακτηριστικά τοποθετούμενος για την τροπολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, σημειώνοντας πως «ακούσαμε χτες τον αρμόδιο υπουργό να κάνει τις εξαγγελίες και να λέει ότι δεν είναι μόνο το Καραϊσκάκη, είναι και το ζήτημα του Παναθηναϊκου και το ζήτημα της ΑΕΚ». Μάλιστα, έκανε λόγο για «ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην ουσία στην ενίσχυση του κράτους και υπεύθυνη γι' αυτό είναι η κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τα πρόσωπα, έχουμε πρόβλημα με τον επαγγελματισμό συνολικά του αθλητισμού». Ο βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για επιχειρηματικούς ομίλους που «μέσα από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ασκούν πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο δημόσιο τομέα μέσα από τις διάφορες προμήθειες και τα διάφορα έργα που γίνονται». Παράλληλα, επισήμανε ότι «υπάρχει πρόβλημα ελεύθερου χώρου στον Πειραιά και εκεί υπήρχαν ελεύθεροι χώροι. Το ζήτημα είναι πως θα αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι προς όφελος του λαού του Πειραιά και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου».

«Οι πολιτικές επιφυλάξεις είναι για το πρόσωπο του Σ. Κόκκαλη» ισχυρίστηκε στην παρέμβασή του ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «νόμιμη και διαφανή». Σε διαδικαστικούς λόγους στήριξε τη διαφωνία του με την τροπολογία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η τροπολογία είναι άσχετη με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας στο οποίο και κατατέθηκε. Την κατάθεση της σύμβαση στη Βουλή ζήτησε μεταξύ άλλων στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωσταντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ