Κυριακή 9 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ισπανός «κατακτητής» στην Τουρκία

Ο τρίτος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία στη Citroen να αποδείξει ότι η νίκη που πέτυχε στον πρώτο αγώνα, δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε οφειλόταν στο ασφάλτινο τερέν

Στην Τουρκία που φιλοξένησε έναν από τους σκληρότερους αγώνες, η Citroen έδειξε ότι είναι εξίσου γρήγορη και στα χωμάτινα ράλι και ότι το Xsara WRC είναι ήδη αρκετά αξιόπιστο ώστε να κερδίζει. Οσο για το νικητή, δεν είναι άλλος από τον C. Sainz που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 25η φορά στην καριέρα του, κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει.

Ο R. Burns ακολούθησε με το Peugeot και όλα δείχνουν ότι η χρονιά σε επίπεδο κατασκευαστών θα αποτελέσει γαλλική υπόθεση, ενώ ο Βρετανός οδηγός βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ένα βαθμό εμπρός από τον C. McRae που, οδηγώντας συνετά και γρήγορα, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτος και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο F. Duval με το Ford Focus που ανέβηκε για πρώτη φορά στο πόντιουμ των νικητών.

Ο Panizi με το άλλο Peugeot ήταν πέμπτος, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Εσθονός οδηγός της Ford που συγκέντρωσε βαθμούς που ίσως αποδειχθούν πολύτιμοι. Δύο βαθμοί για T. Gardemeister που μπορεί να οδηγεί τη λιγότερο ανταγωνιστική Octavia WRC, που θα αντικατασταθεί στο τελευταίο τρίμηνο του χρόνου από το Fabia WRC, αλλά που εξακολουθεί χάρη στην αξιοπιστία της να καταφέρνει καλά πλασαρίσματα, ιδίως σε σκληρούς αγώνες. Ο αγώνας ήταν απογοητευτικός για τη Subaru που είδε τον Makinen να τερματίζει τελικά στην όγδοη θέση, αφού πρώτα ταλαιπωρήθηκε αρκετά με το Impreza, το οποίο τα «βρήκε μπαστούνια» στις πέτρες, ενώ ο Solberg εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα, όταν έσπασε η πίσω ανάρτηση.


Το τρίτο ράλι της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε και η Citroen, που μετράει ήδη δύο νίκες, τα κατάφερε περίφημα και στο χώμα. Η ικανοποίηση που επικρατούσε στην ομάδα ήταν εύλογη, κάτι που διαφάνηκε και στις δηλώσεις με τις οποίες ο C. Sainz σχολίασε τη νίκη του, αλλά και την επίδοση του C. McRae : «Ο Colin και εγώ είμαστε αχώριστοι, αστειεύεται ο Ισπανός οδηγός, κάνοντας νύξη στη συνεργασία τους στο παρελθόν όταν ήταν σε άλλες ομάδες. Ισοφαρίζοντας αυτό το ρεκόρ είναι μία ωραία ικανοποίηση, αλλά να την κάνεις για την ομάδα, για το Xsara και τη Citroen, μια τέτοια πρώτη νίκη σε δρόμο εκτός ασφάλτου, μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, το Ράλι Νέας Ζηλανδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-13 Μάρτη.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ