Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συμπαράσταση της ΕΟΑΣ Λάρισας

Το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στην απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων γεωπόνων του ΕΛΓΑ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που διανύει πλέον την πέμπτη βδομάδα. Προχτές οι απεργοί προχώρησαν σε καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ πανελλαδικά και το ίδιο πρόκειται να πράξουν και την Τρίτη 11/3.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει το υπουργείο Γεωργίας και την κυβέρνηση, που με την αντιαγροτική πολιτική και στο θέμα του ΕΛΓΑ οδηγεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο «ΗΣΙΟΔΟΣ» στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, στην παραπέρα διάλυση του ΕΛΓΑ και στην υποβάθμιση της επιστημονικής επάρκειας του προσωπικού του. Το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αγροτών από την πλευρά της διοίκησης του ΕΛΓΑ και του υπουργείου Γεωργίας, που προσπαθούν να εμφανίσουν, χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του «κοινωνικού αυτοματισμού», τους απεργούς συμβασιούχους γεωπόνους ως δήθεν υπεύθυνους για τη μη πληρωμή των αποζημιώσεων στους παγετόπληκτους γεωργοκτηνοτρόφους. Επίσης, απαιτεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού (τουλάχιστον 100 γεωτεχνικούς) για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, τους ανέργους και συμβασιούχους γεωπόνους, το σύνολο των γεωτεχνικών, ανεξαρτήτως βαθμίδας, σε συμπαράταξη ενάντια στην ίδια νεοφιλελεύθερη αντιαγροτική αντεργατική πολιτική, που ξεκληρίζει των φτωχομεσαίους αγρότες, διαλύει τον ΕΛΓΑ, καταδικάζει τους γεωτεχνικούς στο σύνολό τους στην ανεργία, την υποαπασχόληση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ