Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Σενάρια αυξήσεων και στα ασφάλιστρα περιουσίας

Μετά τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΙΧ, οι εταιρίες ετοιμάζονται να επιβάλουν και αυξήσεις στα ασφάλιστρα στις περιουσίες για ζημιές από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.

Μετά τις τσουχτερές αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ, οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι έτοιμες να θέσουν σε εφαρμογή και κάποιο από τα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ασφάλισης ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από μια σειρά κινδύνους (σεισμός, πυρκαγιά κλπ.) ή τη μείωση των παροχών στους ασφαλισμένους αυτής της κατηγορίας. Στόχος τους με τα σενάρια αυτά, που ήδη έχουν έτοιμα, είναι να αυξήσουν τα κέρδη τους που εμφανίζονται.. «μη ικανοποιητικά» το 2002. Αυτό προκύπτει από τα όσα οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου ασφάλισης περιουσίας ανέφεραν, κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας που διοργάνωσε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, οι οποίοι εμφανίστηκαν «θορυβημένοι» από τις απαιτήσεις μπροστά στις οποίες βρέθηκαν τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο οι εταιρίες από τα τρομοκρατικά χτυπήματα και τα περί αυτά σενάρια, όσο και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ετσι, ενώ ήδη οι ασφαλισμένοι γιωταχήδες πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα για τα αυτοκίνητά τους από τις αρχές τους έτους (σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό αύξησης ξεπέρασε το 30%), οι ασφαλιστικές εταιρίες, επιδιώκοντας την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις των ασφαλίστρων για ασφάλισης περιουσίας και ταυτόχρονα να πετσοκόψουν τις παροχές που περιλαμβάνουν τα σχετικά ασφαλιστικά πακέτα. Δηλαδή, «μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς υποστηρίζουν πως δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που έγιναν οι ανακοινώσεις αυτές, μία μέρα μετά τη γενική συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση διά του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη έκανε λόγο για ανάγκη συγκράτησης των ασφαλίστρων στο πλαίσιο βέβαια συγκράτησης του πληθωρισμού. Βέβαια, την απάντηση πήρε στον ίδιο χώρο ο υπουργός από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ενωσης Δ. Κοντομηνά, ο οποίος διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι για τις εταιρίες οι αυξήσεις είναι «υποχρεωτικές» και ότι «δεν ιδρώνει το αυτί» τους από τέτοιες υποδείξεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξιώσεις για μεγαλύτερη κρατική στήριξη (2009-02-17 00:00:00.0)
Νέες ανατιμήσεις για τους γιωταχήδες (2007-01-31 00:00:00.0)
Πάνω απ' όλα η αύξηση των κερδών! (2003-02-07 00:00:00.0)
«Καραμπόλα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα οχημάτων (2003-01-21 00:00:00.0)
Απελευθερωμένες αυξήσεις μέχρι και 77% (1996-01-10 00:00:00.0)
Αυξήσεις 15πλάσιες της αύξησης μισθών! (1995-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ