Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Νέες ανατιμήσεις για τους γιωταχήδες

Οι πελάτες των εταιρειών θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν την αύξηση των κεφαλαίων τους

Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των οχημάτων, που θα φτάνουν ακόμα και το 10%, θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους, με πρόσχημα αφ' ενός τη... βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ασφαλιστικές εταιρείες και αφ' ετέρου τη νέα αύξηση των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής ασφάλισης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ασφάλισης Αυτοκινήτων και Αστικής Ευθύνης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας Γ. Παυλίδη, στη διάρκεια παρουσίασης έρευνας γνώμης που διενήργησε η Ενωση για τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου. Επικαλούμενος διάφορα λογιστικά και ποσοτικά στοιχεία, που καθόλου δεν αφορούν τους ασφαλισμένους που αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ασφάλιση του οχήματός τους, ο πρόεδρος του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών ισχυρίστηκε ανενδοίαστα πως οι αυξήσεις των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής ασφάλισης και οι πρόσθετες κεφαλαιουχικές υποχρεώσεις των εταιρειών που απορρέουν από τις νέες κανονιστικές ρυθμίσεις λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος πρέπει να αντισταθμιστούν με αύξηση των ασφαλίστρων! Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων των εταιρειών, οι ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν την αύξηση των κεφαλαίων των ασφαλιστικών εταιρειών και να καλύψουν τα οικονομικά τους ανοίγματα. Ο ίδιος, μάλιστα, δε δίστασε να υποστηρίξει με διάφορους τρόπους πως οι εταιρείες με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην είναι συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους. Είναι επομένως φανερό, πέρα από κάθε αμφιβολία, τι εννοούν οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών όταν διαβλέπουν ότι «η ελληνική αγορά στον κλάδο αυτοκινήτων έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και κυρίως αναβάθμισης υπηρεσιών και προϊόντων», με δεδομένο ότι, όπως ξεκαθαρίζουν, και η «ανάπτυξη» και η «αναβάθμιση» των υπηρεσιών περνάει μέσα από την παραπέρα αύξηση των ασφαλίστρων.

Κατά τα άλλα, σε μια «έρευνα γνώμης», κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών διέκριναν μεταξύ άλλων από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ότι:

  • Ενώ τα χαμηλά ασφάλιστρα παραμένουν ο πρωταρχικός παράγοντας για την επιλογή εταιρείας από τους ασφαλισμένους, παρατηρείται μια «αύξηση της ανάγκης για αξιόπιστη και φερέγγυα εταιρεία», κάτι το οποίο... συμπτωματικά οι ασφαλιστικές ταυτίζουν με τα ακριβότερα ασφάλιστρα.
  • Το 38% των ασφαλισμένων αξιολογεί - άκουσον άκουσον - τον κλάδο ως καλό και πολύ καλό, άλλο ένα ποσοστό 38% δεν τον χαρακτηρίζει ούτε καλό ούτε καλό και μόνο το 16% τον χαρακτηρίζει ως κακό!
  • Οσον αφορά στην αξιολόγηση της ασφαλιστικής τους εταιρείας, το 73% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι και το 24% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ