Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν δυναμικά και αισιόδοξα

Συλλαλητήριο, σήμερα, στις 11 π.μ. στην Ελασσόνα

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Ελασσόνας παίρνουν τη «σκυτάλη» των αγροτικών κινητοποιήσεων, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, με συλλαλητήριο, σήμερα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολουθούν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Κυριακή 4 Φλεβάρη στο Λουδία, ενώ στην πάλη μπαίνουν στις αρχές Φλεβάρη και οι κτηνοτρόφοι.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με την αισιοδοξία που δημιούργησε ο δυναμισμός των συλλαλητηρίων, με εκατοντάδες τρακτέρ, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Καρδίτσα, την Αχαΐα, τη Χαλκιδική, τη Λέσβο και τον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και στα Τρίκαλα, δείχνοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΥ, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες, διεκδικώντας την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους, προβάλλουν, ταυτόχρονα, τη διέξοδο για ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, που θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα έχει την ολόπλευρη στήριξη του κράτους.

Την ίδια ώρα, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, που ανέλαβαν εργολαβικά το ρόλο του υπονομευτή της ενότητας των αγροτικών αγώνων, συνεχίζουν να παριστάνουν τους αγωνιστές, διοχετεύοντας, μέσω και από τα τοπικά ΜΜΕ, ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Προβάλλοντας, δε, ως βασικό αίτημα αυτό σχετικά με την επιστροφή του ΦΠΑ επιχειρούν να δώσουν «πάσα» στην κυβέρνηση για να παρουσιάσει «φιλοαγροτικό πρόσωπο».

Είναι ολοφάνερο ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ προσπαθούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» της μικρομεσαίας αγροτιάς για να την παραπλανήσουν με τις γνωστές «αγωνιστικές κορόνες» τους, χωρίς να κάνουν λόγο, βεβαίως, για τις τραγικές επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ σε βάρος της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ