Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ασυδοσία των ασφαλιστικών

Μονά - ζυγά δικά τους τα θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ετσι, αξιοποιώντας το καθεστώς πλήρους ασυδοσίας που τους έχουν εκχωρήσει οι κυβερνώντες, καταληστεύουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους και όταν έρχεται η ώρα να επιστρέψουν ένα ελάχιστο μέρος από αυτά που χρόνια εισπράττουν, βρίσκουν διάφορα τερτίπια για να μην το κάνουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελ. Ψυχογιού. Οπως αναφέρει σε επιστολή της προς την εφημερίδα μας, διεκδικούσε από την «Εγνατία Ασφαλιστική» το ποσό των 517 ευρώ.

Τόσο εκτίμησε η ίδια η εταιρεία τη ζημιά που της προκάλεσε φορτηγό, ο οδηγός του οποίου έκανε στην «Εγνατία» - στην οποία ήταν ασφαλισμένος - θετική δήλωση. Αφού για οκτώ μήνες οι αρμόδιοι την παρέπεμπαν από τον Αννα στον Καϊάφα, στο τέλος την πληροφόρησαν ότι δε θα αποζημιωθεί, επειδή... «δε βρήκαν σημάδια της επαφής στο λάστιχο του φορτηγού και αμφισβητούν τη δήλωση του ίδιου του πελάτη τους»! Και αναρωτιέται η κυρία Ψυχογιού: «Δεν ελέγχονται (σ.σ. η ασφαλιστική εταιρεία); Είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν;».

Την απάντηση την πήρε, όπως μας πληροφορεί με την επιστολή της, με τον πιο σαφή τρόπο από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου πολύ απλά της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πέρα από το να στείλουν μια επιστολή στην εταιρεία. Ιδού το «μεγαλείο» της «ελεύθερης αγοράς». Κατά τα άλλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μοιράζει απλόχερα ανέξοδες διακηρύξεις περί «αυστηρότητας απέναντι στους κερδοσκόπους».

Μόνο που εδώ για τους κυβερνώντες δεν τίθεται θέμα κερδοσκοπίας, αλλά απλώς για θέματα που ρυθμίζονται από τον «ελεύθερο ανταγωνισμό». Οταν οι κυβερνώντες αναφέρονται στην περίφημη «φερεγγυότητα» των ασφαλιστικών εταιρειών, ισχυρίζονται πως αυτή συνίσταται σε διάφορα οικονομικά στοιχεία που υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν πως όταν θα κληθούν να αποζημιώσουν τους πελάτες τους θα έχουν τα απαραίτητα ποσά. Ουδόλως απασχολούν το υπουργείο ούτε τα υπέρογκα ασφάλιστρα ούτε τα κόλπα που χρησιμοποιούν για να μην καταβάλλουν τις αποζημιώσεις. Ωστόσο, η... φερεγγυότητα εξασφαλίζεται και οι εταιρείες μετρούν κέρδη!


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ