Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να ληφθούν μέτρα για την ανομβρία!

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την ανομβρία και την υλοποίηση των έργων υποδομής για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, υπογράμμισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Λάρισας (ΝΕΑΣ). Οπως τόνισαν, «στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της ΕΕ για μείωση της αγροτικής παραγωγής και του ενεργού αγροτικού πληθυσμού, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στη μη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντιμετώπιση του ζητήματος, του ελλείμματος του νερού της Θεσσαλίας». Πρόσθεσαν, επίσης, πως «υπάρχει έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού για τη μείωση του ελλείμματος με έργα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά, όπως η εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, η κατασκευή φραγμάτων, η ανασύσταση της Κάρλας, η λίμνη της Καλλιπεύκης, η κατασκευή σύγχρονων καναλιών, ταμιευτήρων κλπ.)».

Οσον αφορά στη Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας, κατήγγειλαν ότι ο νομάρχης Λάρισας αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Και τόνισαν: «Οι ευθύνες είναι μεγάλες τόσο των κυβερνήσεων και όσων στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ή τις ανέχονται με τον ένα ή άλλο τρόπο. Ζητάμε άμεσα να υπάρξει σχέδιο για την υλοποίηση έργων άμεσων και μακροπρόθεσμων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ αναφέρθηκαν και στα διαβόητα «Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης», καταγγέλλοντας ότι στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού και στην εφαρμογή ενός μοντέλου ανάπτυξης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ