Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εντείνονται οι διεργασίες

Απορρίφθηκε χτες από τη χρηματιστηριακή αρχή της Κύπρου η πρόταση του ομίλου της Μάρφιν για την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως «δεν μπορεί να εξεταστεί το έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης της Marfin Popular Bank για απόκτηση 35% - 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία, επειδή προηγήθηκε η υποβολή της ανακοίνωσης της Τράπεζας Πειραιώς» για την εξαγορά της Μάρφιν. Ταυτόχρονα, εντείνονται οι διαγκωνισμοί των τραπεζιτών στην κατεύθυνση συγκέντρωσης μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς. Ετσι, ο όμιλος της Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το επιχειρηματικό πλάνο για την 4ετία 2007 - 2010 καθώς και την κερδοφορία για το 12μηνο του 2006.

Οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων για ντόπιες τράπεζες εξετάστηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες - στη χτεσινή συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα με τους υποδιοικητές ορισμένων μεγάλων τραπεζών.

  • Ολοκληρώθηκε χτες η απόκτηση επιπλέον μετοχικών πακέτων της τουρκικής Φίνανσμπανκ από την Εθνική Τράπεζα και έτσι η συνολική συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας έφτασε σε 89,44%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ