Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Δεν παζαρεύουμε το μέλλον των επιχειρήσεών μας»

Αυτό το μήνυμα έστειλαν στην προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πόλη τους οι μικρέμποροι της Θεσσαλονίκης

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν το μέλλον των επιχειρήσεών τους, έστειλαν οι μικρέμποροι της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκφράστηκε η απόγνωσή τους σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά και τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος τους και σε όφελος των πολυκαταστημάτων.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Χατζηγεωργίου, στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς», της «ανταγωνιστικότητας» και της «παγκοσμιοποίησης», η προοπτική των μικρών επιχειρήσεων είναι ο συνεχής εκτοπισμός τους και η μετατροπή όσων παραμένουν, σε δέσμιες των πολυεθνικών. Επισήμανε ότι οι αιτίες της κρίσης στην αγορά είναι η εισοδηματική πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ενώ οι πολιτικές αυτές πάνε να διαλύσουν τα ταμεία και να περάσουν μια απάνθρωπη ασφαλιστική πολιτική.

Πρόσθεσε ότι για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά αυτή του αγώνα. Χρειάζεται, είπε, να διαμορφωθεί ένα πανίσχυρο κοινωνικό μέτωπο με τους επαγγελματίες-βιοτέχνες εργαζόμενους με όλους όσοι θίγονται από αυτές τις επιλογές που στόχο έχουν την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών επιχειρήσεων.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης γίνεται λόγος για τη δραματική κατάσταση της αγοράς και τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό και εκφράζεται η αποφασιστικότητα των εμπόρων να αγωνιστούν για την κατάργηση του ΠΔ 258/05 που καθιερώνει αυξήσεις εισφορών και μείωση των συντάξεων παλιών και νέων ασφαλισμένων. «Το ΠΔ 258 2005 σχεδόν διπλασιάζει τις εισφορές και μειώνει τις συντάξεις μέχρι και 30% », τονίζεται.

Επίσης οι μικρέμποροι της Θεσσαλονίκης ζητούν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας για όλους, ενιαίο, συνεχές, υποχρεωτικό ωράριο για όλα τα καταστήματα μέχρι 48 ώρες εβδομαδιαίως, τρία απογεύματα κλειστά, «πάγωμα» των δημοτικών τελών, με απώτερο στόχο τη μείωση και κατάργησή τους, αποκλειστικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ