Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδράσεις για τη δίκη των 77 μαθητών

Να σταματήσει έστω και την τελευταία ώρα η ποινική δίωξη των 77 μαθητών που δικάζονται την Τετάρτη 12 Μάρτη, επειδή συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του '99 ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, ζητά η Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλοι φορείς της εκπαίδευσης. Μάλιστα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την ημέρα της δίκης.

Χτες αργά το βράδυ αναμενόταν να αποφασιστεί η πραγματοποίηση παγκινητοποίησης μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Σε σύσκεψη που έγινε στο συγκρότημα του «Ευκλείδη», το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 14ου εσπερινού ΤΕΕ πρότεινε για την επόμενη Τετάρτη να γίνει αποχή των μαθητών από τα μαθήματα και πορεία προς τα δικαστήρια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 15μελών και 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων, της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Γονέων και των εκπαιδευτικών.

Οι 77 μαθητές - μέλη των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων σχολείων της Θεσσαλονίκης διώκονται με βάση την φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, προκειμένου να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών που πάλευαν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον ορατά. Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι και ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, μαθητής του 14ου νυχτερινού ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ