Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΗΠΑ
«Δε συνελήφθησαν» γιοι του μπιν Λάντεν

ΚΟΥΕΤΑ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ -ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Διαψεύστηκε χτες η πληροφορία, που έδωσαν σε διεθνή πρακτορεία Πακιστανοί αξιωματούχοι περί «σύλληψης δύο γιων του Οσάμα μπιν Λάντεν» σε μάχη στη μεθόριο του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, ανάμεσα σε στρατιώτες των ΗΠΑ και του Πακιστάν και ενόπλων που θεωρούνται «μέλη των Ταλιμπάν», στην οποία σκοτώθηκαν 7 από τους αντάρτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν.

Τόσο Αμερικανοί, όσο και Πακιστανοί αξιωματούχοι διέψευσαν την πληροφορία. Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥπΕξ είπε στην Ουάσιγκτον πως η πληροφορία «μας φαίνεται εσφαλμένη», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Φεϊζάλ Σάλεχ Χαγιάτ, είπε στους δημοσιογράφους ότι «καμία τέτοια σύλληψη δεν έγινε».

Νωρίτερα, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν την είδηση περί σύλληψης των δύο από τους 23 γιους του Σαουδάραβα, πρώην συνεργάτη της CIA, ως φυσική συνέχεια της «έντασης του κυνηγιού των ΗΠΑ κατά του μπιν Λάντεν», από την ώρα που συνελήφθη σε μια ήσυχη συνοικία, όπου μένουν απόστρατοι Πακιστανοί στρατηγοί, ο Χάλεντ Σεΐκ Μοχάμεντ, στέλεχος της αλ Κάιντα. Ο Χάλεντ, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, έχει μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ του Αφγανιστάν για να «ανακριθεί». Αξιοσημείωτο είναι πως δυο στελέχη της οργάνωσης που κρατούνταν εκεί «αυτοκτόνησαν» την περασμένη βδομάδα...

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνες στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, για να «εντοπίσουν» τον μπιν Λάντεν, ο οποίος βρίσκεται ενδεχομένως στο Μπαλουχιστάν - όπου θεωρείται ότι βρίσκεται. Στην περιοχή διανέμονταν από Αμερικανούς στο μεταξύ «επικηρύξεις 25 δισ. δολαρίων», με την «ελπίδα» ότι κάποιος μπορεί να δώσει πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ