Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Το ξύλο βγήκε από τη... Ριζούπολη

«Το σύστημα είναι ένοχο». Ο γνωστός στίχος από το τραγούδι που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, αποδίδει πλήρως τη γενεσιουργό αιτία ενός ακόμα φαινομένου σήψης που εκδηλώθηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και σκίασε όλα τ' άλλα. Και ας «στρουθοκαμηλίζουν» οι αρμόδιοι, ανάγοντάς το μόνο στην κακή συμπεριφορά ορισμένων.

Στην ανάπαυλα του ντέρμπι. οπαδοί αλλά και εντεταλμένοι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός άνθρωποι για την... τήρηση της τάξης επιτέθηκαν και χτύπησαν τον προεδρεύοντα του ΔΣ στην ΠΑΕ ΑΕΚ και κάποιους ακόμα «κιτρινόμαυρους εχθρούς». Και πώς σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης, το περιστατικό; «Ως εδώ και μη παρέκει. Κάποιος πρέπει τουλάχιστον να κρατάει τα προσχήματα (!). Στο όνομα της ελευθερίας τα γήπεδα έχουν γίνει χώροι αταξίας και ασυδοσίας». Με ποιανού την ανοχή αν όχι συνέργεια; Αρνήθηκε να κάνει «τον Σολομώντα και να πω αν φταίει αυτός ή ο άλλος, ή αν έχει ευθύνη η διοίκηση του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν. Το βίντεο υπάρχει και είναι πλέον δουλιά των αρμόδιων θεσμικών οργάνων». Μάλιστα. Μόνο που τα θεσμικά όργανα θ' ασχοληθούν με την καταστολή μέσω (ίσως) της τιμωρίας.

Με την ουσία λοιπόν η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ασχολείται, αλλά εξακολουθεί να στηρίζει το σύστημα. Και για να «κρατήσει τα προσχήματα» αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους» που θα λειτουργήσουν σαν βαλβίδα εκτόνωσης. Γι' αυτό αρκείται μόνο στη μερική αντιμετώπιση των φαινομένων σήψης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση βιαιοπραγίας κατά παντός υπευθύνου. Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Σωτήρης Μπάγιας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στην Ασφάλεια με την εντολή να μελετήσει το βίντεο του αγώνα. Πιθανόν λοιπόν κάποιοι «να πληρώσουν το μάρμαρο». Ομως οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί ένοχοι θα μείνουν ατιμώρητοι...

Μέσα σ' αυτό το κλίμα η ΑΕΚ δίκαια επικράτησε του Ολυμπιακού και πλησίασε το στόχο της (Τσάμπιονς Λιγκ), με τους «ερυθρόλευκους» να προβληματίζουν έντονα με την απόδοσή τους. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός παρά την ισοπαλία με το Πανιώνιο κέρδισε αντί ν' απολέσει έδαφος, ενώ και οι Νεοσμυρνιώτες διατηρούν ζωντανό τ' όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δηλαδή που ξεθώριασε για το ΠΑΟΚ μετά την ήττα του από τον Ηρακλή. Λόγω προβλήματος στην τάση ρεύματος, δεν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ΟΦΗ - Ιωνικού. Τα υπόλοιπα περίπου 15' θα γίνουν σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΑΕ. Οσο για τη διαιτησία για μια ακόμα αγωνιστική υπήρξαν «παρατράγουδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ