Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας, αφού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρεται σε δεκαπενθήμερο κινητοποιήσεων, αλλά στην ουσία, «πετάει το μπαλάκι» της οργάνωσης του αγώνα και της διεκδίκησης στις κατά τόπους Ενώσεις, δηλώνοντας ότι καλύπτει όλες τις μορφές κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουν (αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία, στάσεις εργασίας κ.ά.).

Η ΟΕΝΓΕ ζητά γενικόλογα την ενίσχυση του δημοσίου τομέα Υγείας και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή. Διεκδικεί την έναρξη διαλόγου για το νέο Ιατρικό Μισθολόγιο. Ακόμα, την εφαρμογή του 35ωρου, άμεση λειτουργία των νέων νοσοκομείων («Αττικόν») ενταγμένα πλήρως στο ΕΣΥ, την πρόσληψη 800 γιατρών για το 2003 και άμεση μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία.

Στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η επ' αόριστον αποχή των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και από κάθε άλλη προγραμματισμένη δουλιά και η μη διενέργεια εξιτηρίων, σύμφωνα με την απόφαση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Η ΕΝΙΘ συμμετέχει και στη σημερινή απεργία της ΟΕΝΓΕ και καλεί τους γιατρούς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΠεΣΥ της Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ