Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργανωθείτε στα συνδικάτα

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος»

Την ανάγκη συσπείρωσής τους στα συνδικάτα και την οργάνωση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα της αγωνιστικής τους δράσης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, που επιδιώκει, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να απελευθερώσει μια και καλή το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ανέδειξε κατά τη διάρκεια περιοδείας του και συζήτησης με τους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος», ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Μια πρώτη απάντηση, όπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, πρέπει να δοθεί με την αποφασιστική τους συμμετοχή στην απεργία στις 21 Μάρτη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά η δηλωμένη αντίθεση των εργαζομένων, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ.

Ο Αντ. Σκυλλάκος ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητά να μην απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η συζήτηση αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στην παρατήρηση - προτροπή του βουλευτή ότι δε φτάνει μόνο να γίνονται Ερωτήσεις στη Βουλή για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, αλλά πρέπει και οι ίδιοι να παλέψουν, πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που όχι μόνο συμφώνησαν, αλλά δήλωναν ότι μια πρώτη απάντηση ενάντια στα σχέδια που ετοιμάζονται σε βάρος τους θα δοθεί με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 21 Μάρτη. Εξάλλου, όπως είπε ο βουλευτής, η πρόθεση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του ωραρίου δεν είναι μια καινούρια υπόθεση. Εδώ και τρία χρόνια γίνεται προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά έχει αποκρουστεί από την αντίδραση των εργαζομένων και άλλων κλάδων.

Τέλος, ο Αντ. Σκυλλάκος δήλωσε ότι το ΚΚΕ παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει και εντός και εκτός Βουλής για τα δικαιώματά τους και στηρίζει τους αγώνες που οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ