Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στηρίξτε τους μελισσοκόμους

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των μελισσοκόμων των νησιών ζήτησε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, με αφορμή καταγγελίες των παραγωγών για την κατάργηση της προσιτής τιμής, με την οποία προμηθεύονταν τη ζάχαρη για να ταΐσουν τις μέλισσες.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης, στην απάντησή του, ισχυρίστηκε ότι δεν άλλαξε τίποτα στο καθεστώς χορήγησης της ζάχαρης ως ζωοτροφής, το οποίο, μάλιστα, καλύπτεται από συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας. Είπε ότι οι μελισσοκόμοι των νησιών ενισχύονται με 1,2 εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος.

Οι ίδιοι οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι έγινε τροποποίηση του καθεστώτος χορήγησης της ζάχαρης, είπε ο Στ. Σκοπελίτης και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει το κόστος παραγωγής. Τόνισε πως δέχεται τη δέσμευση του υφυπουργού, ότι δε θα θιγεί το καθεστώς, αλλά, όπως είπε, «θα περιμένουμε να δούμε αν αυτό ισχύει, διότι υπάρχουν οι διαμαρτυρίες των μελισσοκόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ