Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον Κώστα Λάμπρου

Τον αλύγιστο κομμουνιστή, τον Κώστα Λάμπρου, αποχαιρέτησε για τελευταία φορά προχθές το απόγευμα πλήθος κόσμου στην τελευταία του κατοικία, στην Παναγία την Αλεξιώτισσα, στην Πάτρα.

Για τη ζωή και την πλούσια δράση του, μίλησε ο Βασίλης Πεσματζόγλου, μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ο οποίος εκ μέρους όλων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό. «Είναι πολύ δύσκολο - είπε - να αποτυπώσεις με λόγια την προσφορά, την αφοσίωση, τον αγώνα ενός κομμουνιστή, που, για εφτά ολόκληρες δεκαετίες, ήταν, παρέμεινε, και έφυγε κομμουνιστής. Από 14 χρόνων, αποβλήθηκε απ' όλα τα Γυμνάσια της Μακεδονίας και της Θράκης για την επαναστατική του δράση, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αθήνα. Ελαβε μέρος από την πρώτη στιγμή στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο Πόλεμο. Για την πατριωτική του δράση, καταδικάστηκε τέσσερις φορές σε θάνατο και πέρασε περισσότερα από 10 χρόνια σε φυλακές κι εξορίες. Οταν αποφυλακίστηκε, ακολούθησε το επάγγελμα του δασολόγου. Η χούντα, όμως, τον έδιωξε από τη δουλιά του και τον έστειλε εξορία. Αποφυλακίστηκε από τους τελευταίους και μετά την πτώση της, επανήλθε στη δουλιά του και διατέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Δίδαξε καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ότι, επειδή εμείς οι κομμουνιστές αγαπάμε με πάθος τη ζωή, γι' αυτό και την αφιερώνουμε στην εργατική τάξη και το λαό».

Για την προσωπικότητα του Κώστα Λάμπρου, μίλησαν επίσης ο Γιώργος Τσαπάρας, εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ και εκπρόσωπος από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, οι οποίοι τόνισαν τη μεγάλη του προσφορά στον άνθρωπο μέσα από τη συνεχή δράση του για ένα καλύτερο αύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στερνό «αντίο» στον Κώστα Λάμπρου (2003-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ