Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Βράβευσαν αντιστασιακούς για το έργο τους

Από την εκδήλωση τιμής στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Από την εκδήλωση τιμής στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Οταν μπορείς να σκέπτεσαι, να αμφισβητείς και αντιστέκεσαι στα σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης και πιστεύεις ότι ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία, για Ειρήνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη δικαιώνει τις παρακαταθήκες των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τότε πρέπει να γίνεσαι αρωγός κάθε τίμιας και ευγενικής προσπάθειας, για τη διάσωση και συνέχιση των υψηλών αυτών ιδανικών.

Μια τέτοια προσπάθεια έχει αρχίσει, εδώ και αρκετό καιρό, ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και την επιβεβαίωσε με την προχθεσινή (9-3-2000) εκδήλωση απόδοσης τιμής στη στρατευμένη τέχνη της ποίησης, της λογοτεχνίας, του τραγουδιού και της φωτογραφίας, που πραγματοποίησε στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

«Τούτη η εκδήλωση - τόνισε στο άνοιγμα το δραστήριο μέλος του Συλλόγου, Εύη Λειβαδά - είναι η πρώτη και τιμούμε μ' αυτήν όλους εκείνους τους αγωνιστές που πάλεψαν και συνεχίζουν ακόμα ακούραστοι να παλεύουν για την αλήθεια. Σ' αυτήν την αλήθεια, μ' αυτές τις εικόνες, μ' αυτά τα τραγούδια, σ' αυτήν τη γενιά των ελεύθερων πολιορκημένων Ελλήνων, αποδίδουμε σήμερα τιμή.

Τιμούμε τους αγωνιστές αυτούς, που τις βαθύτατες ανθρώπινες αξίες, τη λευτεριά, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, τις κατέγραψαν μέσα από τη φωτογραφία, το τραγούδι και το γραπτό λόγο».

Τιμήθηκαν

Στους τιμώμενους αγωνιστές ήταν: Η ποιήτρια Σοφία Κωνσταντινίδου - Σπάλα, οι συγγραφείς Σούλα Καρανίκα και Ολυμπία Παπαδούκα, τα μέλη της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ και ο φωτογράφος Γιώργος Λιονάκης.Επίσης τιμητική πλακέτα, για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του έργου της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ, στον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, διευθυντή της Μεικτής Χορωδίας - Μαντολινάτας «Εύγερος Κεφαλλονιάς».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ιατρός Ηλίας Γεωργόπουλος, με αφορμή την 8η Μάρτη, απέτισε φόρο τιμής στην Ελληνίδα αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, στην αγρότισσα, στην εργάτρια, στη σπουδάστρια, στη φοιτήτρια, στη νοικοκυρά. Ακόμα κάλεσε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους στο Σύλλογο, να παλέψουν στο ίδιο μετερίζι με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για την προκοπή αυτού του τόπου.

Παραβρέθηκαν

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες: Του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Τερζόγλου και τον γραμματέα Φ.Τσέκερη, Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ Αττικής, από την ΟΓΕ, την Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης, Κερατσινίου και Περάματος, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΦΕ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βύρωνα, από το Κέντρο Μελέτης Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης, η Χρυσούλα Γκόγκογλου από την ΠΕΑΤΑΘ, η Πέπη Δαράκη επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ κ.ά.

(Φωτό: Γ. Λιονάκης)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ