Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στην Τούμπα

Στη «βαριά» σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου διεξάγεται το Σαββατοκύριακο η 24η αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πάρα πολλά γήπεδα η φιλειρηνική διάθεση των φιλάθλων και η αντίθεσή τους στις δολοφονικές ενέργειες της Αμερικής και των υποτακτικών τους θα εκφραστούν ποικιλότροπα.

Στα αμιγώς αγωνιστικά η ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής μάλλον θα φέρει διαφοροποιήσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Η αυλαία ανοίγει σήμερα με το ντέρμπι των δικεφάλων, στον πρώτο από τους αγώνες της τριλογίας (έναν πρωταθλήματος, δύο κυπέλλου) αναμετρήσεων μεταξύ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Το σημερινό είναι σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο αναφορικά με την εξασφάλιση της 3ης θέσης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ασπρόμαυροι» υποδέχονται τους «κιτρινόμαυρους» με μοναδικό σκοπό τη νίκη ώστε να μειώσουν τη μεταξύ τους διαφορά στον έναν πόντο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν φυσικά τουλάχιστον να μη χάσουν. Ο Αναστασιάδης υπολογίζει τους Γεωργιάδη, Αμπονσά, Φουτσίνι, Τοχούρογλου, όχι όμως και τους Κουτσόπουλο, Βοσκαρίδη. Στην αντίπερα όχθη ο Μπάγεβιτς θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες των Ιβιτς, Κρέικ, Μαλαδένη, Ράιτ.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, μετά τον αποκλεισμό του από το ΟΥΕΦΑ, στρέφει όλο το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα. Θα μεταβεί στα Γιάννενα, όπου αύριο αντιμετωπίζει την ομώνυμη ομάδα, χωρίς περιθώρια απωλειών, με σίγουρο απόντα τον Κόλκα και αμφίβολο τον Ολισαντέμπε. Ο διώκτης - συνδιεκδικητής του για τον τίτλο, Ολυμπιακός, θα υποδεχτεί τον Αρη στο ουδέτερο γήπεδο του Πύργου. Ο Προτάσοφ, που χθες υπέγραψε 6μηνο συμβόλαιο συνεργασίας, υπολογίζει τους Χούτο, Βενετίδη, όχι όμως και τους Ζε Ελίας, Ελευθερόπουλο, Ζιοβάνι, Πατσατζόγλου, Μαυρογενίδη. Ο Αρης θα παραταχθεί σχεδόν «αποδεκατισμένος» αφού δεν παίζουν Νίρεν, Μόρις, Κνόπερ, Μπράγκα, Παπαδόπουλος, Δέλλιος. Ο Φοιρός, που κάνει λόγο για μεγαλύτερη τιμωρία της ομάδας του, πάντως αισιοδοξεί. Αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα αλλά... «δεν πρόκειται να πάμε στον Πύργο για τουρισμό. Κατεβαίνουμε με αξιώσεις και δε θέλουμε να επιστρέψουμε με άδεια χέρια. Εχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να φέρνουμε αποτελέσματα εκτός έδρας».

Το πλήρες πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 24ης αγωνιστικής είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ακράτητος - Ιωνικός (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (18.00 ΑΛΦΑ).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος - Καλλιθέα (15.30), Παναχαϊκή - ΟΦΗ (15.30), Προοδευτική - Ηρακλής (17.15 ΑΛΦΑ), Αιγάλεω - Ξάνθη (17.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ολυμπιακός - Αρης (17.15 ΑΛΦΑ), Γιάννινα - Παναθηναϊκός (19.30 ΑΛΦΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ