Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Καταπατήσεις στη Ροδόπολη

Για τις καταπατήσεις δασικών, αναδασωτέων και συνιδιοκτησιών με το ελληνικό Δημόσιο εκτάσεων από τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Νέα Αίολις», στην περιοχή της Ροδόπολης στο Διόνυσο Αττικής, αναφέρεται Ερώτηση του ΚΚΕ, την οποία κατέθεσαν προς τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «Γιατί το δασαρχείο Πεντέλης δεν έχει πάρει όλα τα νόμιμα μέτρα (όπως πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, πρωτόκολλο κατεδάφισης, μηνύσεις κλπ), για να σταματήσει η οικοδόμηση και οικοπεδοποίηση των συγκεκριμένων δασικών εκτάσεων; Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν ανέλαβαν από το 1993 την υποχρέωση εγκατάστασης του Δημοσίου στις εκτάσεις που μεταβιβάστηκαν, σύμφωνα με το συμβόλαιο (αρ.1011892/3-11-1993) του συμβολαιογράφου Κ. Παπαδόπουλου; Γιατί ενώ υπήρχε έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής (στις 28/9/1994), δε ζητήθηκε περαιτέρω έλεγχος από την προϊστάμενη αρχή της συγκεκριμένης Διεύθυνσης προς επιβεβαίωση των ζητημάτων;»...

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον Γ. Δρυ εάν στάλθηκε στο Νομικό Σύμβουλο υπουργείου Γεωργίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εντολή του, ώστε «να μην εισάγει το σχετικό ερώτημα για την ερμηνεία του άρθρου 24 του Ν.2831/2000 στην ολομέλεια του Συμβουλίου, ώστε να ματαιωθεί;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ