Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ψήλωσαν οι... κοντοί

Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφύλασσε για τους πρωτοπόρους η 20ή αγωνιστική της Α1, καθώς οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες της κορυφής γνώρισαν την ήττα (ο Ολυμπιακός έπαιζε χτες το βράδυ με το Περιστέρι). Ετσι, λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου το σκηνικό στην κορυφή παραμένει ρευστό.

Σε ένα από τα κυριότερα παιχνίδια της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο «Ιβανώφειο» από τον Ηρακλή με 79-78. Η ψυχραιμία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και το λάθος του Μακ Ντόναλντ, στα τελευταία δευτερόλεπτα, που κατά τους «πράσινους» οφείλεται σε φάουλ που του έγινε, ήταν τα κυριότερα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι.. Το γκολ - φάουλ που πέτυχε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ στην τελευταία επίθεση ο Μακ Ντόναλντ έχασε την μπάλα.

Στη Νέα Σμύρνη το γεγονός ότι η ΑΕΚ γνώριζε την ήττα του Παναθηναϊκού, δεν τη βοήθησε να τον «πιάσει» στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με 85-76. Ο νεαρός Βαγγέλης Σκλάβος (20π) «διάλεξε» το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια για να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και να οδηγήσει τον Πανιώνιο σε μία ακόμα σπουδαία νίκη. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, οπότε είχε το προβάδισμα, όμως στο δεύτερο μέρος «κόλλησε» στην άμυνα του Πανιωνίου (ιδιαίτερα στη ζώνη).

Για τη Νήαρ Ηστ το ματς με τον Αρη ήταν χωρίς γυρισμό... Αν έχανε, χανόταν. Κι έτσι, δεν έχασε. Η ομάδα της Καισαριανής πήρε πολύτιμη νίκη με 79-66 επί του Αρη και απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους ώστε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Εύκολη ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλείου με 96-76, όπως και του Αμαρουσίου επί της Ολύμπια Λάρισας με 86-77. Τέλος ο Ιωνικός ΝΦ πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στην Κοζάνη επί του Μακεδονικού με 80-77.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ