Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Διαδηλώνουν για δουλιά σήμερα το μεσημέρι

Τη δική τους μάχη ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση που αποτελούν την άλλη όψη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δίνουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Με απόφαση όλων των Σωματείων της Ζώνης, σήμερα στις 12 θα γίνει παύση εργασιών και μισή ώρα αργότερα οι εργάτες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά. Από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες καθώς, αν δε λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματά τους, έχουν αποφασίσει καταλήψεις στα καταστήματα του ΟΑΕΔ της περιφέρειας του Πειραιά και 24ωρη απεργία την επόμενη βδομάδα.

Οι νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν οι εργάτες της Ζώνης αποτελούν συνέχεια του αγώνα που δίνει και ο εργαζόμενος λαός του Πειραιά ενάντια στον πόλεμο, που έχουν κηρύξει οι καπιταλιστές και στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μεταλλεργάτες, αμμοβολιστές, ναυπηγοξυλουργοί βρίσκονται στο πόδι, καθώς την ίδια ακριβώς στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους φονιάδες, για να σφαγιάσουν λαούς, όπως της Γιουγκοσλαβίας και σήμερα του Ιράκ, αρνείται να δώσει έστω και μία δραχμή για την προστασία των εργατών της Ζώνης, τους οποίους με την πολιτική της έχει πετάξει στην ανεργία.

«Φτάνει πια η κοροϊδία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που έχουν εκδώσει από κοινού τα σωματεία και υπογραμμίζεται: «Ολοι μαζί βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε πολιτική ανάπτυξης, απασχόλησης για όλους στη Ν/Ζώνη, να δοθούν κατασκευές των πλοίων ακτοπλοΐας για τις άγονες γραμμές, να υλοποιηθεί με κατεύθυνση τη Ν/Ζώνη το πρόγραμμα αντικατάστασης των Μεσογειακών Πλοίων». Απαιτούν ακόμα ουσιαστική προστασία των ανέργων με τακτική επιδότηση ύψους 250.000 δρχ., έκτακτο επίδομα χωρίς προϋποθέσεις ύψους 630 ευρώ, συνταξιοδότηση για όλες τις ειδικότητες του κλάδου στα 60 χρόνια για τα μεικτά και στα 55 για τα βαρέα και ανθυγιεινά, με 4.050 μέρες εργασίας για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ακόμα, να εξασφαλιστεί η απασχόληση όλων των εργατών πάνω των 55 ετών, πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ανέργους και άλλα. Ακόμα τα σωματεία καλούν τους εργάτες να δυναμώσουν την πάλη τους μέσα από το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ