Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονισμός ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Επιτροπή, για το συντονισμό του αγώνα εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονέων και νεολαίας, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και για τη διεκδίκηση μιας Παιδεία δημόσιας, δωρεάν και αναβαθμισμένης, για όλους, συγκροτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση οργάνωσε η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Τόσο μέσα από τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών, όσο και από τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε πως οι αναδιαρθρώσεις που συντελούνται στην εκπαίδευση είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το φάσμα της οικονομίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ευρωπαϊκό κεφάλαιο έναντι των άλλων ανταγωνιστικών κέντρων.

Μίλησαν ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ, καθηγητής ΑΠΘ, ο Λεωνίδας Αγγέλης καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής (Τμήμα Νηπιαγωγών) του ΑΠΘ και ο Θανάσης Κρουστάλλης, φιλόλογος.

Οπως σημειώθηκε, οι αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, για να μπορέσουν να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να επεκταθούν στο Δημόσιο, το νομικό σύστημα, την Υγεία, την Παιδεία, κλπ. Οι αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία συνδέονται με τις αποφάσεις των υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Μπολόνια, την Πράγα, και πρόσφατα στην Αθήνα. Εχουν αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση του λαού μας, και προκαλούν επιπτώσεις θεσμικές, εργασιακές, οικονομικές και παιδαγωγικές σε δασκάλους και καθηγητές. Γι' αυτό είναι αναγκαίο και ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη του 2003, αλλά και γενικότερα, να προχωρήσει ο συντονισμός και η ενιαία δράση των φορέων της εκπαίδευσης ενάντια σ' αυτή την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ