Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδίκη του ιμπεριαλισμού - ενίσχυση του ταξικού πόλου

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, να μετατρέψουν τη 4ωρη στάση εργασίας στις 3 του Απρίλη σε κινητοποίηση καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των υποστηρικτών του, καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ - ΕΚΑ) με ανακοίνωσή της.

Η στάση εργασίας, τονίζει η ΔΑΣ, να γίνει μια αγωνιστική κινητοποίηση καταδίκης της κυβέρνησης και της ΝΔ, που ταυτίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού με τα συμφέροντα των Ελλήνων, Αμερικανών και Ευρωπαίων καπιταλιστών. Να είναι, ακόμα, καταγγελία μιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατικής ελίτ, που ακόμα και σήμερα δεν είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε ρήξη με την κυβέρνηση ούτε με τους μηχανισμούς της ΕΕ, και εξαγγέλλουν αποσπασματικές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, να αποτελέσει συνέχιση της προσπάθειας για μαζικοποίηση των σωματείων και οργάνωση του αγώνα αλλά, και ενίσχυσης του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ.

Στο Δημόσιο

Με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10.30 αύριο το πρωί, θα δώσουν το δικό τους στίγμα απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ και στην εντεινόμενη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι που συγκροτούν τον ταξικό πόλο στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα.

Η ΤΑΔΗΣΥ υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να οργανώσουν τον αγώνα τους στην προοπτική της σύγκρουσης και της ρήξης με τη συνολική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ακόμα, η ΤΑΔΗΣΥ αναφερόμενη στην κατάσταση των εργαζομένων στο Δημόσιο, επισημαίνει ότι γίνεται ακόμα πιο επώδυνη λόγω της διαρκούς συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Ετσι, μόνος δρόμος είναι να «πάρουμε την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα χέρια μας και να τις ενδυναμώσουμε ταξικά, αγωνιστικά... Να πλαισιώσουμε τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ» και να διεκδικήσουν αιτήματα, που να ανταποκρίνονται «στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας». Αιτήματα που να δηλώνουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ. Να απαιτούν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.

  • Παρά τις οξυμένες και άμεσες οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων στο Δημόσιο, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και με χτεσινή συνέντευξή της συνεχίζει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Ταυτόχρονα, απορρίπτει την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων με σκοπό τη διεκδίκηση της άμεσης καταβολής όλων των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος, τη διαμόρφωση του κατώτερου βασικού μισθού στις 350.000 δρχ. κ.ά. Αντίθετα, παραπέμπει τη δήθεν επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στις ελληνικές καλένδες με αναφορές στο νέο ενιαίο μισθολόγιο, που ουσιαστικά θα εδραιώνει τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ