Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Συνέλαβαν και τον στρατηγό Πάβκοβιτς...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Υπό κράτηση έθεσαν χτες Σέρβοι αστυνομικοί τον πρώην αρχηγό του γιουγκοσλαβικού γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγό Νεμπόισα Πάβκοβιτς. Η αφορμή που χρησιμοποιήθηκε ήταν το «ενδεχόμενο εμπλοκής του» σε υπόθεση που αφορούσε την πρώην κυβέρνηση και όχι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που ευθύνονται για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών υπαινίχτηκαν πως θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις πρώην στρατιωτικών ή κυβερνητικών αξιωματούχων...

Θύμα του μπαράζ (άνω των 3.000!) συλλήψεων και διώξεων που εξαπολύουν οι σερβικές αρχές έπεσε χτες και ο προεδρεύων του Συνδέσμου Ελευθερία - Γιουγκοσλαβική Επιτροπή για την Απελευθέρωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, «ΣΛΟΜΠΟΝΤΑ», Μπόγκολιουμπ Μπιέλιτσα. Μασκοφόροι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα που αφορούσαν στοιχεία, αναφορικά με την υπεράσπιση του πρώην Προέδρου στη στημένη Δίκη της Χάγης.

Την ίδια ώρα - και εν αναμονή της σύντομης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στο Βελιγράδι - ο Σέρβος πρωθυπουργός Ζόραν Ζίβκοβιτς άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης άρσης του (επί της ουσίας...) στρατιωτικού νόμου που επιβλήθηκε στη Σερβία απ' τις 12 Μάρτη προσδιορίζοντάς τη «γύρω στα τέλη Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ