Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα ισραηλινή εισβολή στην Τουλκαρέμ

Associated Press

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.--

Δεν έχουν τέλος οι εισβολές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη... Νωρίς χτες το πρωί, φάλαγγα τεθωρακισμένων του ισραηλινού στρατού - υποστηριζόμενη από επιθετικά ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες - εισέβαλε στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τουλκαρέμ κάνοντας χρήση πυρών πυροβολικού. Δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν τα πυρά των Ισραηλινών προκάλεσαν νέα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Το πρόσχημα της εισβολής στον καταυλισμό της Τουλκαρέμ ήταν η κατεδάφιση καταλύματος Παλαιστίνιου μαχητή που ήδη κρατείται σε ισραηλινές φυλακές...

Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν μετά από ώρες και αφού απομόνωσαν τον ανδρικό πληθυσμό του προσφυγικού καταυλισμού, συγκεντρώνοντάς τον σε περιφραγμένη περιοχή. Εφυγαν, αφού είπαν πως συνέλαβαν «επτά υπόπτους».

Ωρες μετά, Ισραηλινοί κατεδάφισαν στη Χεβρώνα την κατοικία του Ομάρ Χαμντάν Αμπού Σνένεχ, με τη δικαιολογία ένταξής του σε ένοπλη ομάδα που πρόσκειται στην οργάνωση «Φατάχ».

Η εισβολή στην Τουλκαρέμ, η κατεδάφιση και οι συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη προηγήθηκαν της πληροφορίας που έφερε τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μαχμούντ Αμπάς, να συνεδριάζει στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο τη συγκρότηση νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, χτες γνωστοποιήθηκε η - για πρώτη φορά εδώ και μήνες - συνάντηση Ισραηλινών στρατιωτικών αξιωματούχων με Παλαιστίνιους επί ισραηλινού εδάφους κοντά στα φυλάκια της πόλης της Γάζας. Η πληροφορία ανακοινώθηκε απ' τον Παλαιστίνιο διοικητή Ρίμπχι Αραφάτ, που δήλωσε πως για μία ακόμη φορά ζητήθηκε απ' τους Ισραηλινούς η άμεση και ολοκληρωτική αποχώρησή τους απ' τη Δυτική Οχθη. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η απάντηση των Ισραηλινών ήταν ο τερματισμός των ένοπλων επιθέσεων κατά ισραηλινών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ