Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντιπολεμική Παγκαλλιτεχνική Απεργία

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποδέχτηκε την απόφαση της ΠΟΘΑ για 24ωρη πανελλαδική παγκαλλιτεχνική απεργία, με όλα τα αδελφά σωματεία και τους συνεργαζόμενους πνευματικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, την Τρίτη 8 Απρίλη. Το ΣΕΗ καλεί όλους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και να περιφρουρήσουν την απεργία, στις 5μμ στα Προπύλαια, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

«Δεν υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος στον πλανήτη» - επισημαίνει το ΣΕΗ στην ανακοίνωσή του - «που να μην αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ανάμεσα στους ανθρώπους να υπάρχουν τέτοια κτήνη, τα οποία βομβαρδίζουν χωρίς δισταγμό νοσοκομεία, σκοτώνουν μικρά παιδιά, μικρομάνες και αμάχους, σκορπούν σε εκατοντάδες ανθρώπους το θάνατο. Και οδηγούν όσους τελικά επιζήσουν σε αργό, βασανιστικό τέλος, εξαιτίας του απεμπλουτισμένου ουρανίου που περιέχουν οι βόμβες και το οποίο μπαίνει βαθιά στα σωθικά, τα κατατρώει και τα καταστρέφει. "Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος", λέει ο ποιητής, "πρέπει να παλέψεις για το δίκιο και την Ειρήνη". Σήμερα μετριέται το ύψος και το βάθος των ανθρώπων απέναντι στην απανθρωπιά των ιμπεριαλιστών. Εχουμε υποχρέωση ως καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι να δηλώσουμε παρών στην υπεράσπιση της ανθρώπινης οντότητας».

  • Εξαιτίας της πανελλαδικής απεργίας ενάντια στον πόλεμο, η προγραμματισμένη για τις 9/4 πρεμιέρα του έργου «Ανυπακοή» της Μαρίας Ευσταθιάδη, στο ΚΘΒΕ, λόγω ματαίωσης της γενικής δοκιμής (στις 8/4), αναβάλλεται για τις 10/4.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ