Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
ΠΟΣΠΕΡΤ
«Οχι» στη συκοφάντηση του αντιπολεμικού κινήματος

Την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοσιογράφου και συνεργάτη της ΕΡΤ Γιάννη Λοβέρδου, ο οποίος μέσα από τις εκπομπές του λοιδορεί και συκοφαντεί το κίνημα ειρήνης και τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του δημοσιογράφου είναι κατακριτέα - όπως και άλλες που δεν αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ - δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ότι εντύπωση προκαλεί και η ενέργεια της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο της ΕΡΤ (ουσιαστικά στην εργοδοσία) και ζητά να παρθούν μέτρα, αντί, ως συνδικαλιστικό όργανο, να καταγγείλει το γεγονός με ανακοίνωση.

Στην επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζεται ότι ο Γιάννης Λοβέρδος, μέσα από την εκπομπή του «Πρώτη Ματιά» στη ΝΕΤ και «Κραυγές στη Σιωπή» στη «ΝΕΤ 105,8» της ΕΡΑ, διαφημίζει καθημερινά σκανδαλοθηρικά έντυπα και τηλεπαιχνίδια, ενώ συκοφαντεί το διαρκώς ογκούμενο αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε αποσπάσματα εκπομπών που παραθέτει στην επιστολή η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζεται ότι τη Δευτέρα 31/3/03 και μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Ματιά» ο εν λόγω δημοσιογράφος αφού αναφέρθηκε σε γνωστό ριάλιτι σόου, ταύτισε τον κόσμο που παρακολουθεί τέτοια τηλεσκουπίδια με τον κόσμο που αγωνίζεται στους δρόμους ενάντια στον πόλεμο. Παρόμοια ήταν η στάση του και την επόμενη μέρα, όπου συνέχισε απτόητος να λοιδορεί το αντιπολεμικό κίνημα μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του «Κραυγές στη Σιωπή». Την ίδια στιγμή επιτέθηκε προσωπικά σε δημοσιογράφο εφημερίδας με ακατάσχετο, υβριστικό λογύδριο, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με την επιστολή της καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που υπονομεύει την αξιοπιστία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ