Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Παιχνίδια» στην Αρκτική

Σκηνή από την ταινία «Οι παίκτες» του Τζον Νταλ
Σκηνή από την ταινία «Οι παίκτες» του Τζον Νταλ
Μια ταινία μυστηρίου σε ένα παγωμένο νησί της Αρκτικής, με τα διάσπαρτα απομεινάρια της γερμανικής κατοχής ξεχωρίζει σήμερα το βράδυ.

«Μυστική αποστολή: Νήσος των Αρκτων», σε σκηνοθεσία Ντον Σαρπ. Μια ομάδα μετεωρολόγων των Ηνωμένων Εθνών φτάνει στην έρημη Νήσο των Αρκτων (βάση υποβρυχίων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), όπου είχε δολοφονηθεί ένας επιστήμονας. Λίγο αργότερα, μια χιονοστιβάδα πλακώνει τη βιολόγο Τζούντιθ Ρόμπερτ, αλλά ο συνάδελφός της Φρανκ Λάνσινγκ γλιτώνει το θάνατο. Οι υποψίες της ομάδας πέφτουν στον Πολωνό καθηγητή Λετσίνσκι, αλλά κάποια στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να ευθύνεται ο Χέντι Λίντκουϊστ, ο στρατιωτικός γιατρός που έχει αναλάβει τις έρευνες για το θάνατο του επιστήμονα. Οταν ο Φρανκ ανακαλύπτει το υποβρύχιο που κυβερνούσε ο πατέρας του στη διάρκεια του πολέμου, καταλαβαίνει ότι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως τόπος διαμονής αγνώστων που επιχειρούν να τον σκοτώσουν. Αργότερα, η Χέντι, ένα άλλο μέλος της αποστολής, βρίσκει ένα σημείωμα του νεκρού επιστήμονα, που αναφέρει ότι οι συνάδελφοί του Χέιτερ και Τζάνγκμπεκ είναι νεοναζί... Η δράση των άγνωστων δολοφόνων αυξάνει την αγωνία και η συμπεριφορά καθενός από τους επιστήμονες - μέλη της αποστολής, που την ή τον βαραίνει κάτι από το παρελθόν ή κρύβει κάποιο μυστικό που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί, κορυφώνει την ένταση και το σασπένς. Πρωταγωνιστούν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ, Κρίστοφερ Λι, Μπάρμπαρα Πάρκινς, Λόιντ Μπρίτζες (MEGA, 00.30).

«Οι παίκτες», σε σκηνοθεσία Τζον Νταλ. Τον τελευταίο καιρό, ο Μάικ Μακ Ντέρμοτ παίζει το ρόλο του «καλού παιδιού». Εχει παρατήσει τη χαρτοπαιξία, που υπήρξε κάποτε η αγαπημένη του ασχολία κι έχει αφοσιωθεί ξανά στις σπουδές της Νομικής και στην όμορφη κοπέλα και συμφοιτήτριά του, Τζο. Ωστόσο, όταν ο καλύτερός του φίλος, Λέστερ, αποφυλακίζεται, τον συμπαρασύρει ξανά στο ένα και μοναδικό αληθινό του πάθος: το πόκερ. Την πρώτη κιόλας βραδιά, οι δυο σύντροφοι συμμετέχουν σε μια παρτίδα που οργανώνει ο ευφυής χαρτοπαίκτης Τέντι, εξέχον μέλος της ρωσο-αμερικανικής μαφίας. Ομως, οι μεγάλες συγκινήσεις έχουν πάντα κι εξίσου μεγάλο τίμημα... Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Εντουαρντ Νόρτον, Τζον Μάλκοβιτς, Φάμκε Γιάνσεν, Τζον Τορτούρο, Μάρτιν Λαντάου (ΑΝΤΕΝΝΑ, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ