Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται

«Εγώ ο Ντοστογιέφσκι»
«Εγώ ο Ντοστογιέφσκι»
Ξεκίνησαν, χτες, στο θέατρο «Εναστρον» οι παραστάσεις του σύγχρονου θεατρικού έργου «Εγώ ο Ντοστογιέφσκι» του Ρώσου συγγραφέα και ιστορικού Εντβαρ Ρατζίνσκι, που ανεβάζει ο θίασος «Παλκοσένικο», σε σκηνοθεσία Χρίστου Τσάγκα. Το έργο, σημειώνει ο Χρίστος Τσάγκας, «είναι μια επιτυχημένη απόπειρα να βιογραφηθεί ο Ντοστογιέφσκι στις προσωπικές του γεμάτες πάθος στιγμές κατά τη δημιουργική του περίοδο. Σε ένα άσυλο για ανάπηρους και ηλικιωμένους, όπου φιλοξενούνται ένας καλλιτέχνης, μεγάλος θαυμαστής του Ντοστογιέφσκι, που του μοιάζει φυσιογνωμικά και πιστεύει ότι είναι η μετενσάρκωσή του και μια περιθωριακή πρώην πρωταγωνίστρια του θεάτρου. Η ιδιότητα των δύο τροφίμων του ασύλου τούς παρακινεί να αναβιώσουν τις προσωπικές και περιπετειώδεις στιγμές του Ντοστογιέφσκι και της γυναίκας τους Ανιας Γκριγκόριεβνα. Η δραματουργική τεχνική του συγγραφέα μάς μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής». Η μετάφραση είναι της Παυλίνας Γαλανοπούλου, τα σκηνικά - κοστούμια της Βέρας Τσλάνοβα και η μουσική του Γιούρι Στούπελ. Παίζουν: Χρίστος Τσάγκας και Τζένη Ρουσέα.Η παράσταση θα παίζεται παράλληλα με το «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι.

  • Επίσης, ξεκίνησαν, στην Μπλε Σκηνή του «Θεάτρου της Ημέρας», οι παραστάσεις του έργου «Γυναίκα Λούζερ» της Βίλης Σωτηροπούλου, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, σκηνικά - κοστούμια Ανδρομάχης Μοντζολή, χορογραφία Καίης Χόλντεν και μουσική Χρήστου Θηβαίου. Παίζουν: Μαρίνος Μουζάκης, Βίλη Σωτηροπούλου, Χριστίνα Χριστοδούλου.
  • Πρεμιέρα την Καθαρά Δευτέρα, στη Δεύτερη Σκηνή του θεάτρου «Μελίνα», με το έργο «Μπλε» της ομάδας «Δράση», που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μυριανθόπουλου, η μουσική του Μιχάλη Δέλτα. Παίζουν: Κώστας Κάππας, Μαρία Φραγκουλάκη. Τραγουδά η Τάνια Τσανακλίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ