Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι διαφορές μας δεν είναι ούτε οι πλατείες, ούτε τα σοκάκια...

Δήλωση του Γιώργου Μαυρίκου, μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Ενόχλησε κατά πώς φαίνεται τους συνήθεις συνομιλητές του ΣΕΒ το περιεχόμενο που δίνει στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ και το κάλεσμά του στην εργατική τάξη, να οργανώσει τη μεγάλη απεργία της. Εσπευσαν, λοιπόν, αφού είχε ήδη κυκλοφορήσει, από τις 3 Απρίλη, η προκήρυξη του ΠΑΜΕ, να στείλουν στις εφημερίδες την ανακοίνωση μιας «επιτροπής γιορτασμού» την οποία ουδείς γνωρίζει, για να προβοκάρουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι άνθρωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συγκροτούν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, έχασαν την ψυχραιμία τους, και με ανακοινώσεις του... ποδαριού, έτρεξαν αμέσως μετά το ΠΑΜΕ, να δηλώσουν ότι θα οργανώσουν και αυτοί στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά τους..!

Ισως δε θέλουν να αντιληφθούν ότι οι διαφορές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αυτούς, δεν είναι ούτε οι πλατείες, ούτε τα σοκάκια. Οι διαφορές μας είναι ουσιαστικές και βαθιές. Εχουν να κάνουν με τις ευθύνες τους για τη στήριξη κάθε αντεργατικής πολιτικής, με την υπονόμευση που κάνουν στους αγώνες των εργαζομένων και το χέρι βοήθειας που έδωσαν και δίνουν στο ΣΕΒ. Αυτές τους, τις μεγάλες ευθύνες, δεν τις ξεπλένει καμιά πλατεία. Θα το διαπιστώσουν και οι ίδιοι για μια ακόμα φορά και τούτη την Πρωτομαγιά, όπου και πάλι χιλιάδες εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στον ταξικό γιορτασμό, στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σ' όλη την Ελλάδα, κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κόντρα στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ