Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ
Σύμπνοια στην κυβερνητική πολιτική

Κοινή διαπίστωση τόσο της ΔΑΠ όσο και της ΠΑΣΠ είναι ότι οι σημερινές εκλογές θα κυριαρχηθούν από το έντονο αντιπολεμικό κλίμα που επικρατεί στους φοιτητές, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν χτες και προχτές αντίστοιχα κι όπως φάνηκε όλο το προηγούμενο διάστημα οι παραπάνω δυνάμεις αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν γενικόλογα αντιπολεμικά συνθήματα, στην προσπάθειά τους να καρπωθούν αυτό το κλίμα.

Οι γραμματείς της ΠΑΣΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, Δ. Σακελλάρης και Κ. Ζώγας, αντίστοιχα, δεν είπαν κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης που συμμετέχει στον πόλεμο, ενώ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Χ. Κουρούσης, που έδωσε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους γραμματείς της ΔΑΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, Γ. Παπανικολάου και Γ. Ζαΐμη αντίστοιχα, κάλεσε τους φοιτητές να καταδικάσουν την «κυβερνητική διγλωσσία», όχι όμως και τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο.

Για τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ μίλησαν γενικά για ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, χωρίς να αρθρώσουν ούτε μια λέξη κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση, που είναι ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για την υποχρηματοδότηση και το χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και χωρίς κουβέντα για αγώνες απέναντι στα μέτρα που έρχονται για να λειτουργήσουν τα ιδρύματα ως επιχειρήσεις. Από την άλλη, η ΔΑΠ απαξιοί να μιλήσει για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί τα ιδρύματα δεν είναι όσο «ανταγωνιστικά» θα έπρεπε.

Οι δυο δυνάμεις έμοιαζε να παίζουν τένις, πετώντας το μπαλάκι η μια στην άλλη, για την κατάσταση που επικρατεί στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα και την αδράνεια των συλλόγων, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι τόσο η ΔΑΠ όσο και η ΠΑΣΠ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην είναι το κίνημα ικανό να απαντάει στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των σπουδαστών και των αποφοίτων. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ επέμειναν ιδιαίτερα στην πραγματοποίηση «καταστατικού συνεδρίου» της ΕΦΕΕ, αρνούμενοι τις ευθύνες τους για το μπλοκάρισμα των συνεδρίων εδώ και χρόνια, ενώ οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ επέμειναν στη δυνατότητα έκδοσης κοινών συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η ΠΑΣΠ φιλοδοξεί να κατεβάσει ψηφοδέλτια σήμερα σε 170 συλλόγους των ΑΕΙ και 56 των ΤΕΙ και η ΔΑΠ σε 172 των ΑΕΙ και 56 των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ