Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρατάθηκε για ένα χρόνο η θητεία του Ι. Διώτη

Για έναν ακόμη χρόνο, αλλά με αρκετές επιφυλάξεις, παρατάθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) η θητεία του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Διώτη. Το ΑΔΣ με ψήφους 8 - 3, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Γ. Κάπου και τη συμμετοχή του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ε. Κρουσταλλάκη, ανανέωσε τη θητεία του Ι. Διώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες, τόσο για το θέμα της ανανέωσης, όσο και για τη χρονική διάρκεια. Μάλιστα, ακόμη και από τα οκτώ μέλη που πρότειναν την ανανέωση της θητείας του, τα δύο πρότειναν μόνο για ένα εξάμηνο. Επίσης, τα τρία μέλη του ΑΔΣ που τάχθηκαν κατά της παράτασης της θητείας του υποστήριξαν ότι παρέμεινε πολλά χρόνια σ' αυτήν τη θέση και πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο συνάδελφό του. Αντίθετα, οι υποστηρικτές του ισχυρίστηκαν ότι σε περίπτωση που αντικατασταθεί, θα χρειαστεί να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ενημερωθεί ο αντικαταστάτης.

Να σημειωθεί ότι ο Ι. Διώτης συμμετείχε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη σύνταξη του «τρομονόμου» (2928/01). Επίσης, αρκετοί συνάδελφοί του σχολίασαν αρνητικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» στις 2/3/2003 για την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», μια ημέρα πριν αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ