Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Κατά 45% αυξήθηκε η τιμή του νερού!

Εντονη αντίδραση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ

Την αγανάκτηση των συνταξιούχων της περιοχής εκφράζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας για την απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ) και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για αύξηση της τιμής του νερού κατά 45%.

Η ΔΕΥΑΚ, καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας, προχώρησε σε αύξηση κατά 45% της τιμής του νερού, ενάντια στις διαπιστώσεις της δικής της εισήγησης για μεγάλη ανεργία στην πόλη και τη δραματική κατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και παρά τη δικαιολογημένη έντονη αντίδραση της δημοτικής αντιπολίτευσης. Με βάση τη νέα αύξηση της τιμής του νερού, και ο πιο μικρός καταναλωτής, που δεν καταναλώνει το πάγιο των 10 κυβικών μέτρων, θα πληρώνει τουλάχιστον 15,50 ευρώ το τρίμηνο.

Οι παραστάσεις μας στο δήμαρχο, καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, για ειδική μεταχείριση των συνταξιούχων, όπως γίνεται σε άλλες ΔΕΥΑ, ακόμα και στην Αθήνα, δεν έτυχαν ανταπόκρισης. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται γιατί, όπως καταγγέλλουν, οδηγούνται σε οικονομικά αδιέξοδα αφού είναι γνωστό ότι οι πενιχρές συντάξεις τους δεν επαρκούν ούτε για ένα 15ήμερο, εξαιτίας της μεγάλης ακρίβειας και του συνεχιζόμενου χειμώνα.

Οι συνταξιούχοι ζητούν από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να καθιερώσει, σε προσεχή του συνεδρίαση, μειωμένο τιμολόγιο για τους συνταξιούχους, κατά 50%, αναγνωρίζοντας το έντονο πρόβλημα επιβίωσής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ