Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Η ώρα της είσπραξης

Η διευθέτηση ...λεπτομερειών αναφορικά με το γήπεδο της ΑΕΚ οδηγεί πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ιδιωτικοποίησης σταδίων, προς χάρη μεγαλοσυμφερόντων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, μετά το ξεπούλημα, επιχειρεί (στηριζόμενη πάντα στην προβολή της δικής της βολικής αλήθειας) να εισπράξει και τα πολιτικά οφέλη.

Χτες, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γ. Λιάνης, συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, Γ. Γρανίτσα, ώστε να λυθούν τα τελευταία ζητήματα και να εκταμιευτούν χρήματα, για ν' αρχίσει η κατεδάφιση. Επίσης, εξέτασαν τους «αποτελεσματικότερους τρόπους, με τους οποίους η Πολιτεία θα βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατασκευή νέου γηπέδου»... Γνωστοποίησε ότι το ξεπούλημα του σταδίου Καραϊσκάκη περατώθηκε, αφού «η σύμβαση με τον Ολυμπιακό εγκρίθηκε απ' το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και απ' το Ελεγκτικό Συνέδριο». Και, τέλος, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επιλυθεί και το γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, εξήρε την κυβερνητική προσπάθεια, φυσικά παρουσιαζόμενη υπό το δικό του πρίσμα. Ξαναμίλησε για «τιμή και ιστορία συλλόγων» (άσχετα αν τις εγκαταστάσεις θα εκμεταλλεύονται ιδιώτες για δικό τους όφελος), επικαλούμενος πάλι το άλλοθι απόκτησης γηπέδων, από τις ισχυρές ΠΑΕ ("ξέχασε" να πει και τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες τους), «αντάξια της ιστορίας τους, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για να μπορούν να παίζουν ευπρόσωπα στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας θα έχει πετύχει κάτι που δεν κατάφερε καμιά άλλη κυβέρνηση μεταπολεμικά στη χώρα. Υλοποιώντας έτσι την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη...».

Τα μεγαλοσυμφέροντα, όμως, που διαφεντεύουν το ποδόσφαιρο είναι αχόρταγα. Γι' αυτό και ήταν η σειρά του Γ. Γρανίτσα (όπως άλλοι συνάδελφοί του πρόσφατα), να ζητήσει και άλλα χαρίσματα. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν αφορούν μόνο την ΑΕΚ, αλλά και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι αν η Πολιτεία μάς βοηθήσει θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να συμμετάσχουμε και εμείς και άλλες ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα. Δε θέλουμε να χαριστεί τίποτα σε κανέναν. Χρειαζόμαστε μόνο μια γενναία ρύθμιση»...

  • Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Γ. Λιάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω το αίσθημα της βαθύτατης οδύνης, της συντριβής που με διακατέχει για την πρωτοφανή τραγωδία με το θάνατο τόσων παιδιών. Στα είκοσι πέντε χρόνια που σαν ρεπόρτερ κάλυψα παρόμοια δραματικά γεγονότα, τίποτα δε θυμάμαι, που να μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος και τη διάσταση αυτής της τραγωδίας. Αν τίποτα στον κόσμο δεν αξίζει όσο το δάκρυ ενός παιδιού, τότε τα δάκρυα όλης της Ελλάδας δε φτάνουν για να θρηνήσουμε τα παιδιά που χάθηκαν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ