Κυριακή 20 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Προγράμματα
Οι φύλακες του χρόνου

Ενα ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Μνημείων είναι «Οι Φύλακες του Χρόνου», που επιχειρεί να φέρει στο φως έναν παράγοντα, που οι επιστημονικές μελέτες και η κινηματογραφική κάμερα δεν αποκαλύπτουν συχνά: τον ανθρώπινο.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τους αρχαιολόγους, τους μελετητές, τους ταξιδιώτες και τους τουρίστες, που πέρασαν ή περνούν τη ζωή τους ανάμεσα στα μάρμαρα και τα σπαράγματα της ιστορίας φυλάσσοντάς τα; Οι «Φύλακες του Χρόνου» είναι εφτά φύλακες αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας. Απλοί άνθρωποι του μόχθου και της γης, που είχαν την τύχη να ζήσουν και να δουλέψουν δίπλα σε σημαντικούς Ελληνες και ξένους αρχαιολόγους.

Η ταινία επιχειρεί ένα οδοιπορικό στους αρχαιολογικούς χώρους, μέσα από τις μνήμες και τις μαρτυρίες αυτών των φυλάκων. Μέσα από μια οπτική καθαρά ανθρωποκεντρική, προσπαθεί να αποκαλύψει ποιος είναι εκείνος ο βαθύς και μυστικός δεσμός, ανάμεσα στον απλό, καθημερινό άνθρωπο και την ιστορία που απλώνει τα ίχνη της γύρω του, που καταλήγει να γίνεται μια σχέση αγάπης και αφοσίωσης. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Μαργαρίτας Μαντά.(Κυριακή, ΝΕΤ, 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ