Κυριακή 20 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή 20/4
  • Σαβίνα Γιαννάτου
    Σαβίνα Γιαννάτου
    Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), στις 9.30 μ.μ., εμφανίζονται τα συγκροτήματα «No Habla» και «Vertigo»
  • Την «Πέστροφα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Σούμπερτ, παρουσιάζει το «Ensemble Wien», στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σολίστ, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου και ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης
  • Η Γεωργία Βεληβασάκη τραγουδά, στις 10.30 μ.μ., στο κλαμπ «Loca» (Μ. Αντύπα 130, Ηλιούπολη).
Μ. Δευτέρα (21/4)
  • Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζουν από σήμερα, μέχρι τη Μ. Τετάρτη, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Λ. Συγγρού 143) ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ατμόσφαιρα των ημερών
  • Λαϊκά τραγούδια από τον Μάκη Λάπα, σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, τηλ. 210.5203.661)
  • Η «Τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά φιλοξενείται και πάλι, στις 8.30 μ.μ., στο Ιδρυμα Μ. Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα). Μια ιστορία για παιδιά, μια αλληγορία για μεγάλους, μαζί με πρωτότυπη μουσική του Στάθη Γυφτάκη. Αφήγηση-τραγούδι: Σπύρος Σακκάς
  • Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος παρουσιάζει και φέτος αυτές τις μέρες (από σήμερα μέχρι και τη Μ. Τετάρτη) ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, στο «Locomotive» (Παναθηναϊκού 9). Περιλαμβάνει τον «Επιτάφιο» των Θεοδωράκη-Ρίτσου και «Επιφάνια» (Θεοδωράκη-Σεφέρη), καθώς και τραγούδια των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Λοΐζου κ.ά.
  • Το ορατόριο «Ιεφθάε» του Χέντελ παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την ορχήστρα δωματίου «Καπέλα Ιστροπολιτάνα», αξιόλογους σολίστ και χορωδία.
Μ. Τρίτη (22/4)
  • Το «Τροπάριο της Κασσιανής» του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει η 60μελής καταξιωμένη Χορωδία Τρίπολης, στο Ναό Αγ. Παντελεήμονα Αθηνών (Αχαρνών). Το έργο παρουσιάζεται 61 χρόνια μετά την πρώτη του εκτέλεση, σε διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη που έκανε τη διασκευή (από ανδρική σε μεικτή χορωδία)
  • Τάκης Κωνσταντακόπουλος
    Τάκης Κωνσταντακόπουλος
    Λιθογραφίες Ελλήνων δημιουργών παρουσιάζει η «Artigraf» (Αριστοτέλους 99). Πρόκειται για αναδρομική παρουσίαση με σπάνια αντίτυπα, τα οποία συνθέτουν ανθολογήματα σειράς έργων που φιλοτεχνήθηκαν στο διάστημα 25 ετών από την ίδρυση της «Artigraf». Συγκεκριμένα, εκτίθενται έργα των: Α. Απέργη, Γ. Βαρλάμου, Δ. Γέρου, Κ. Γραμματόπουλου, Χ. Γκαλτέμη, Σ. Δασκαλάκη, Κ. Μαλάμου, Θ. Μακρή, Γ. Μανουσάκη, Δ. Μυταρά, Ν. Νικολάου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου, Π. Πρέκα, Μ. Πρέκα, Γ. Σικελιώτη, Π. Τέτση, Γ. Τσαρούχη κ.ά.
  • Στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3), στις 10.30 μ.μ., η Μαρίζα Κωχ θα ερμηνεύσει σε ελεύθερη απόδοση το Τροπάριο της Κασσιανής. Στο πρώτο μέρος μαζί με τέσσερις γυναικείες φωνές θα αποδώσει το ιντερμέδιο από το «Φως που καίει» του Κώστα Βάρναλη, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν μοιρολόγια από όλη την Ελλάδα.
Μ. Τετάρτη (23/4)
  • Την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία παρουσιάζει ο Παντελής Σταματέλος στην έκθεση έργων του που φιλοξενείται στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38). «Οι ζωγραφιές του», σημειώνει ο Κώστας Αργύρης, «μας δείχνουν μια οικεία και γνώριμη μορφή του κόσμου, σαν κι αυτή που έχουμε φτιάξει μέσα μας με το χρόνο. Η απλή και αβίαστη διατύπωση του φωτός είτε στο τοπίο είτε στις νεκρές φύσεις, που είναι τα προσφιλή του θέματα, δείχνει ότι κάποια μάχη μακροχρόνια, επίμονη, σιωπηλή και μοναχική έχει κερδηθεί. Εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της μάχης, τη σπίθα που δημιουργείται από τη σύγκρουση του ανθρώπου με την πραγματικότητα».

Εργο του Παντελή Σταματέλου
Εργο του Παντελή Σταματέλου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ